Prijava

Vaša prijava

Osumnjičeni za ubojstvo u tramvaju broj 6 porekao zločin: A identitet glavne svjedokinje i dalje se ne zna

['ubojstvo', 'tramvaj', 'svjedokinja']

Sedam mjeseci od stravičnog ubojstva Siniše V. (52) u tramvaju linije broj 6 u Novom Zagrebu, pet mjeseci nakon uhićenja nadomak talijanske Firence te dva mjeseca od izručenja Hrvatskoj, na ispitivanje u prostorije velikogoričkog tužiteljstva danas je doveden pakistanski državljanin Muhammad S. (22).

Ispitan je u prisutnosti sudskog tumača no i dalje je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, uskratio odgovore na ključna pitanja. Pakistanac se odlučio braniti šutnjom, a optužnica bi mogla biti podignuta uskoro. 

{"RELATED":4141156}

Podsjetimo, Muhammad S. izručen je Hrvatskoj iz Italije gdje je pobjegao istog dana nakon zločina u Zagrebu. Stanovao je kod jedne zagrebačke obitelji koja se sažalila nad njegovom tužnom sudbinom nakon ulaska u Hrvatsku 2017., kada je pao pod vlak i izgubio nogu.

Pri izlasku iz kuće kobnog 18. rujna 2021. godine ponio je kuhinjski nož koji je imao rastopljenu plastičnu dršku. Oko 8.50 sati, sumnja se, zario je nož Siniši V. u vrat.

Mrtvog putnika pronašla je gospođa koja je u tom trenutku ulazila u priključna kola. Muhammad je ubrzo nakon toga otišao na aerodrom i odletio za Rim. 

Prema saznanjima Jutarnjeg lista, glavna svjedokinja, koja je prva uočila užas u tramvaju i obavijestila vozača ZET-a da su se dvojica muškaraca u priključnim kolima potukla i da je jedan pao na pod je i dalje nepoznata. Njezin identitet nije utvrđen jer se u jednom trenutku dok su na poprište događaja stizali policajci i Hitna, samo udaljila u nepoznato.


Jurjevo v Mraclinu