Prijava

Vaša prijava

Niko Kranjčar ambasador: HNS predstavio organizaciju Europskog prvenstva do 17 godina:


{"RELATED":1940862}

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar bit će ambasador Europskog prvenstva za igrače do 17 godina koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Hrvatskoj, najvećeg događaja koji je HNS organizirao od samostalnosti, objavljeno je u ponedjeljak.

"Lijepo je biti ovdje, dobro se osjećam. Oporavak od ozljede teče po planu. Moje su uspomene na mlađe hrvatske kategorije divne, osvojio sam broncu s reprezentacijom U-16 2001. godine i naravno da sam se odazvao pozivu HNS-a. Prelijepo je bilo igrati u mlađim kategorijama i velika mi je čast i zadovoljstvo biti nogometni ambasador ovog natjecanja. Zadaća mi je promotivna, a sve radim u dogovoru sa svojim klubom kako bih bio spreman za nastupe u idućoj sezoni", najavio je Kranjčar koji je ove sezone član škotskog velikana Rangersa, ali zbog ozljede nije nastupao od sredine listopada.

{"RELATED":1809612}

"Izrazito nam je drago da je Kranjčar pristao biti ambasador, on nam je bio prvi, idealan izbor s obzirom da je osvojio europsku broncu s reprezentacijom U-16, da je seniorski reprezentativac s puno nastupa i golova za Hrvatsku te da je još uvijek aktivan igrač. Sreća u nesreći jest da zbog ozljede ima vremena za ambasadorsku ulogu, a želimo mu brz oporavak", izjavio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Hrvatsku U-17 reprezentaciju vodit će izbornik Dario Bašić, koji ističe kako je sportski dio priprema morao biti specifičan s obzirom na izostanak nastupa u kvalifikacijama.

"Sudjelujemo na raznim turnirima, a završne pripreme kreću u travnju. Svima nama koji radimo s mlađim kategorijama cilj je isprofilirati nekolicinu pravih igrača te im omogućiti pravilni razvoj, a rezultate ćemo vidjeti za nekoliko godina. Imamo ovog tjedna i utakmice s Ukrajinom kako bismo dobili završnu sliku o kadru za Europsko prvenstvo, s obzirom da je kostur momčadi već poznat. Na Europskom prvenstvu želimo odigrati tri kvalitetne utakmice u skupini te potom izboriti drugi krug, a tada mogu presuditi brojni čimbenici te je sve moguće. Trenutačno su u Europi najsnažniji Englezi, Portugalci, Francuzi, Španjolci i Nijemci. Možda su ove godine Englezi stepenicu više od ostalih", rekao je Bašić.

{"RELATED":1813478}

Preostalih 15 sudionika ovogodišnjeg EP-a U-17 bit će poznato nakon što se odigra osam kvalifikacijskih turnira diljem Europe od 10. do 28. ovog mjeseca. Plasman u Hrvatsku osigurat će svih osam pobjednika skupina u kojima će biti po četiri reprezentacije te još sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija na osnovu rezultata protiv prvih i trećih sastava u skupinama.

Ždrijeb skupina na EP održat će se 3. travnja u Zagrebu. Za sada je poznato kako će se utakmica otvaranja u kojoj će nastupiti Hrvatska bit će na riječkoj Rujevici, a finale u Varaždinu.

Susreti Europskog prvenstva igrat će se u Rijeci, Kostreni, Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama te Varaždinu.