Prijava

Vaša prijava

Komšiću i prijateljima određen istražni zatvor: poslani u Remetinec zbog mogućeg utjecaja na svjedoke


Istražni sudac Županijskog suda Ivi Komšiću, ocu Davida Komšića koji je u ponedjeljak osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan, kao i njegovom kumu Vjekoslavu i prijatelju Zoranu Petroviću Kizi odredio je istražni zatvor. Trojac je u četvrtak navečer smješten u Rementinec zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Podsjećamo, Ivo Komšić uhićen je u srijedu navečer zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom Komšićem i prijateljem Zoranom Petrovićem. Nakon uhićenja uslijedila je obrada u policijskoj postaji.

Uhićenje, ispitivanje pa i istražni zatvor uslijedili su nakon prijave 33-godišnjaka koji tereti trojac za teži oblik prijetnje, odnosno povredu članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.

Navodno su, predvođeni Ivom Komšićem, u utorak oko 13:45 sati došli u kafić na području Medveščaka te su prijetili ubojstvom i psovali 33-godišnjaka. Sve zbog sudskog spora. 

Net.hr neslužbeno doznaje da je Ivo Komšić nakratko tog dana čak i napustio Hrvatsku prešavši granicu s BiH, ali se do kasnih poslijepodnevnih sati vratio. Tada je završio na obavijesnom razgovoru jer je ranije tijekom dana zagledavao automobil parkiran pred Župaijekim sudom u Zagrebu, sličan onom sutkinje Sanje Mazalin koja mu je osudila sina.

Inače, Zoran Petrović Kizo, koji je s Komšićem njegovim kumom prijetio ugostitelju, policiji, kao i javnosti, poznat je po aferi Transporter u kojoj je bio mozak skupine kradljivaca. Zajedno s nekolicinom optužen je da su od prosinca 2004. do prosinca 2007. kada su uhićeni, krali vozila u Hrvatskoj i krijumčarili ih u Srbiju. Pritom su zaradili više od 11,5 milijuna kuna.

Skupina je tako ukrala i preprodala 18 kamiona, dva autobusa i Dinamov Golf iz servisa Porsche Leasinga na Jankomiru. Teretnjaci su nestajali u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Ludbregu, Karlovcu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Također, s obzirom na to da je završio u istražnom zatvoru Ivo Komšić ove subote neće biti nazočan na vjenčanju jedne od svojih kćeri koje je organizirano unatoč presudi Davidu i svemu što je obitelj ovih dana zadesilo.

PROČITAJTE VIŠE:

>>Otac Davida Komšića predan pritvorskom nadzorniku: 'Prijetio ubojstvom u kafiću na Medveščaku'

>> Ivo Komšić pratio sutkinju koja je osudila njegovog sina? Jučer je došao za njom na sud pa pregledavao automobile


Projektni dan škole