Prijava

Vaša prijava

Zbog hlačica i suknji iznad koljena, učenike ekonomske škole u Velikoj Gorici šalje se kući uz neopravdani sat


Ekonomska srednja škola u Velikoj Gorici već se nekoliko godina ističe neobičnim i rigoroznim pravilima koja se tiču slobode odijevanja svojih učenika. 

Ipak, čak i nakon godina prakse, na spomenuto pravilo moraju iznova podsjećati dolaskom svake nove generacije. toviše, ne trebaju podsjećati smo učenike već i njihove roditelje.Zato su na zidovima srednje Ekonomske škole ovih dana osvanule fotografije s primjerima primjerenog i neprimjerenog odijevanja za učenike i učenice, zbog čega su negodovali roditelji srednjoškolaca, piše Večernji.hr. 

Među brojnim pravilima ističe se primjerice, ono da učenice u školu ne mogu dolaziti u majicama na bretelice ili u haljinama i suknjama iznad koljena, dok učenici ne mogu dolaziti u kratkim hlačicama za plažu ni u bermudama iznad koljena. 

I dok je to standard kojem se ne treba čuditi i koji je uvriježen i u brojnim tvrtkama u kojima će i učenici spomenute škole, kako to kaže ravnateljica Vesna Brkljačić, jednog dana raditi, standard isključuje i nošenje japanki. A to je učenicima Ekonomske škole ipak dopušteno kako bi, poručuju u školi, odaslali poruku da mladima ipak treba dati kreativnost u odijevanju.

"Japanke nisu standard, ali smo ih ipak dopustili, nećemo zbog njih kažnjavati učenike", rekla je ravnateljica Ekonomske škole nakon što su roditelji velikogoričkih srednjoškolaca izvijestili Večernji list o primjerima primjerenog odijevanja. 

Kazna za učenike koji prekrše pravila odijevanja profesori šalju kućama uz neopravdane sate. 

"Jesmo, poslali smo kućama učenike koji se nisu pridržavali kućnog reda i zbog toga smo još jednom slikama na zidu podsjetili na pravila koja su u školi prisutna više godina", kaže ravnateljica Brkljačić. 

Ravnateljica dodaje kako školski djelatnici ne shvaćaju uporno kršenje postavljenih normi iako su one nepromijenjene već godinama, a školom kolaju i teorije kako se pojedini učenici ciljano koriste spomenutim prijestupom kako bi izbjegli prisustvovanje nastavi, piše Večernji.