Prijava

Vaša prijava

Otac i kum Davida Komšića pušteni iz pritvora u kojem su završili zbog prijetnje ubojstvom


Ivo Komšić (48) i Vjekoslav Komšić (52) u petak su izašli iz Remetinca u kojem su završili 13. travnja 2018. nakon prijetnji konobaru kafića na Medveščaku u Zagrebu.

S njima je tada bio i Zoran Petrović (42) koji je ostao u zatvoru. On je, naime, pravomoćno osuđen zbog drugih kaznenih djela i dobio je poziv da se javi na odsluženje kazne. Molbu za odgodom izvršenja su mu odbili pa je prepraćen u zatvorski Centar za dijagnostiku odakle bi nakon nekoliko tjedana trebao otići u kaznionicu ili zatvor u kojem će odslužiti kaznu, piše 24 sata.

Ivo Komšić uhićen je 11.travnja zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom Komšićem i prijateljem Zoranom Petrovićem. Nakon uhićenja uslijedila je obrada u policijskoj postaji.

Uhićenje, ispitivanje pa i istražni zatvor uslijedili su nakon prijave 33-godišnjaka koji tereti trojac za teži oblik prijetnje, odnosno povredu članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.

Navodno su, predvođeni Ivom Komšićem, 10. travnja oko 13:45 sati došli u kafić na području Medveščaka te su prijetili ubojstvom i psovali 33-godišnjaka. Sve zbog sudskog spora. 

Inače, Zoran Petrović Kizo, koji je s Komšićem njegovim kumom prijetio ugostitelju, policiji, kao i javnosti, poznat je po aferi Transporter u kojoj je bio mozak skupine kradljivaca. Zajedno s nekolicinom optužen je da su od prosinca 2004. do prosinca 2007. kada su uhićeni, krali vozila u Hrvatskoj i krijumčarili ih u Srbiju. Pritom su zaradili više od 11,5 milijuna kuna.

Skupina je tako ukrala i preprodala 18 kamiona, dva autobusa i Dinamov Golf iz servisa Porsche Leasinga na Jankomiru. Teretnjaci su nestajali u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Ludbregu, Karlovcu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Također, s obzirom na to da je završio u istražnom zatvoru Ivo Komšić ove subote neće biti nazočan na vjenčanju jedne od svojih kćeri koje je organizirano unatoč presudi Davidu i svemu što je obitelj ovih dana zadesilo.

Pročitajte više:

>>Komšiću i prijateljima određen istražni zatvor: poslani u Remetinec zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

>>Otac Davida Komšića predan pritvorskom nadzorniku: 'Prijetio ubojstvom u kafiću na Medveščaku'