Prijava

Vaša prijava

Bandić dobio konkurenciju: Predsjednica u dva tjedna sudjelovala na više od 30 manifestacija


Za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović Advent je i više nego radan. "Koristim ovo vrijeme Došašća svima vama i vašim najmilijima poželjeti miran, sretan i blagoslovljen Božić", kazala je predsjednica.

A Grabar-Kitarović je, čini se, odlučila što većem broju građana čestitati osobno. Nakon otvaranja Adventa na Pantovčaku, prvu adventsku svijeću upalila je prvog prosinca na zagrebačkom Manduševcu. Četvrtog prosinca je gostovala, doduše samo putem videolinka, u Parizu kao prva čestitarka Luki Modriću na osvojenoj zlatnoj lopti. 

Petog dana u mjesecu izmjestila je ured u Sisak pa je u iduća dva dana u Popovači djeci čitala bajke te je posjetila Kutinu, Petrinju, Lipovljane, Novsku, Jasenovac, Sunju, Glinu. Osmog prosinca vratila se u Zagreb na dodjelu nagrada Hrvatskog helsinškog odbora, a već za dva dana  sudjelovala na zagrebačkom događaju mjeseca.

'Definitivno je u kampanji'

Jedanaestog prosinca otvorila je gradski bazen u Velikoj Gorici, gdje se vratila i dva dana kasnije, na proslavu dana Grada. A nije propustila ni jučerašnju dodjelu nagrada Hrvatske udruge poslodavaca.  Sumirano - 14 gradova i općina te više od 30 događaja, manifestacija i posjeta u 14 dana.

"Naravno da je ona sad nekih godinu, godinu i pol prije izbora pojačala taj intenzitet tih odlazaka na teren. Definitivno je u kampanji", tvrdi komunikacijski stručnjak Gordan Turković

No, kandidaturu za rezibor na Pantovčak još uvijek ne objavljuje. "Dosad se nije dogodilo pogotovo da predsjednici koji su u uredu najavljuju kandiaturu tako rano. Gledajte, ostala mi je godina dana posla. Moram se koncentrirati na to.", kazala je predsjednica.

'Uči iz njegovih grešaka'

U 2018. godini predsjednica je ostvarila 150 domaćih i inozemnih putovanja - od stočnog sajma u Gudovcu do dodjele odličja na svjetskom prvenstvu u Moskvi. Slično se ponašao i njen prethodnik, no Kolinda Grabar Kitarović je doticaj s biračima podigla na još višu razinu.

"Njemu su, dapače, zadnjih par godina mandata spočitavali da se premalo pojavljivao u medijima i na nekim događajima, posebno sportskim događajima. Mislim da Kolinda apsolutno uči iz njegovih pogrešaka", tvrdi Truković.

Prometnula se u najpoznatiju svjetsku navijačicu i na nogometnim i na teniskim natjecanjima. Tako uz pomoć sportaša hvata zalet za finiš svoje utakmice - one za ostanak na Pantovčaku.