Prijava

Vaša prijava

Tko je nova Bandićeva akvizicija? U kleti mu eksplodirala bomba, u Sabor ušao s presudom


Saborski klub Milana Bandića veći je za još jednog člana. HSS-ov Mladen Madjer priključio se ovom saborskom klubu koji sada broji 13 članova. 

Na vijest o prelasku Madjera u Bandićeve redove reagirao je HSS koji je pozvao USKOK da sve istraži.

"Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je saborski zastupnik Mladen Madjer, koji je inače zamjenski zastupnik Stjepana Kožića, napustio HSS i prešao u Bandićev klub.

Kako smo prije desetak dana sumnjali da će se tako nešto i dogoditi te smo raspolagali s informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima, još proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno je USKOK-u prijavio cijeli slučaj. Iskreno se nadamo kako će neovisne državne institucije ovaj slučaj promptno istražiti te tako dokazati da za ovu državu još uvijek ima kakve takve nade", stoji u priopćenju HSS-a.

S pravomoćnom presudom u Sabor

54-godišnji veterinarski tehničar Mladen Madjer prije ovog mandata bio je načelnik općine Novigrad Podravski, a na parlamentarnim izborima bio je na 10. mjestu liste SDP-HNS-HSS-HSu i dobio je 1344 preferencijalna glasa. 

Jutarnji list je uoči izbora pisao da je Mađer 2013. godine pravomoćnom presudom dobio uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora zbog gospodarskog kriminalazato što je Općinu Novigrad Podravski, na čijem je čelu bio, oštetio za 10.098 kuna.

E-podravina je 2010. godine pisala da je Mađer s još dvojicom sumještana nepravomoćno osuđen na pola godine zatvora uvjetno godinu dana zbog protuzakonitog iskapanja šljunka te, također nepravomoćno, da je osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno dvije godine zato jer je odobrio početak 8,5 milijun kuna vrijedne izgradnje školske sportske dvorane iako je znao da u općinskom proračunu nema novca za radove. 

Na kleti mu eksplodirala bomba

Na stranicama crne kronike našao se i kada je na njegovom zemljištu u ožujku 2016. godine eksplodirala ručna bomba. 

"S obzirom na to da sam kupio gorice, klet i okoliš, organizirao sam radnu akciju jer je zemljište bilo prilično zapušteno te pozvao prijatelje da to napravimo. Kako smo rušili, zapalili smo vatru i stavljali granje u nju i u jednom trenutku došlo je do eksplozije. Nismo znali u tom trenutku što je eksplodiralo, no policija je kasnije utvrdila da se radilo o ručnoj bombi koja je bila zatrpana 30-40 cm ispod zemlje i uslijed vatre došlo je do aktiviranja. Imao sam tu sreću da sam bio okrenut leđima pa sam dobio u leđa i ruku, ali prijatelj je stajao bliže vatri i dobio je u predjelu prsnog koša i trbušne šupljine", opisao je tada događaj Madjer za portal Drava.info 

Madjer je do lokalnih izbora 2017. godine bio na čelu Novigrada Podravskog, a kao zamjena za Stjepana Kožića ušao je u ovaj saziv Sabora. 

"Narušavanje temelja društva i države"

Novi prelazak u Klub Milana Bandića stranka GLAS danas je opisala kao "narušavanje temelja našeg društva i države". 

"Svjedoci smo činjenice da volju birača, udruženim snagama ruše stranke predsjednika Vlade i gradonačelnika Grada Zagreba, pri tom slažući većine u predstavničkim tijelima metodama prijevare i političke korupcije", naveli su iz GLAS-a. 

"U cijeloj priči postupci kupljenih (ili prodanih) zastupnika pokušavaju se prikazati kao problem političkih stranaka iz kojih ti zastupnici odlaze, a oni koji korumpiraju proglašavaju se pobjednicama u političkom nadmetanju. Tretman kakav u javnosti imaju lopovluk, prevara i politička korupcija potpuno je moralno posrnuće ove zemlje. Za nas u GLAS-u ovo nije problem SDP-a, HSS-a ili bilo koje druge stranke, već je problem nefunkcioniranja nadležnih tijela kaznenog progona koja ničim ne reagiraju na ovaj brutalan udar u srce predstavničke demokracije i problem onih koji tu političku kupoprodaju organiziraju. Institucije pravne države očito su paralizirane kada je politička korupcija organizirana iz samih vrhova državne vlasti i kad je sponzorirana javnim novcem, odnosno novcem svih poreznih obveznika. Javno sponzorirana korupcija obezvrjeđuje sam smisao predstavničke demokracije i onog što zovemo državom", stoji u priopćenju GLASA.