Prijava

Vaša prijava

Bjelica ga ne treba, ali je stigao: Dinamo predstavio drugo najskuplje pojačanje ikad u HNL-u


Iyayi Atiemwen novi je igrač zagrebačkog Dinama. 

Hrvatski prvak potvrdio je na službenoj stranici vijest da je Nigerijac potpisao petogodišnji ugovor i da će Goričin dres zamijeniti Dinamovim.

22-godišnji ofanzivac u samo jednoj polusezoni prometnuo se u jedno od najvećih otkrića HNL-a i u jednog od najzaslužijih za sjajnje igre velikogoričkog kluba.

U 17 je utakmica postigao sedam pogodaka i četiri asistencije. Cijena mu je skočila u nebo, a ako je istina da je Dinamo platio za njega tri milijuna eura, to je drugi najskuplji transfer u HNL-u nakon Marka Roga koji je iz Splita stigao na Maksimir.

Zanimljivo, iako je tako skupo plaćen, Nenad Bjelica i nije bio oduševljen Atiemwenovim dolaskom. Ne zbog nogometnih sposobnosti, već jer ima dovoljno igrača.

"On je svakako zanimljiv igrač, međutim, u ovom trenutku nije mi potreban. Imam dovoljan broj krilnih napadača, imam dovoljan broj špica, tako da nema potrebe za dovođenjem bilo koga. Što se mene tiče, Dinamo ima sasvim dovoljan i kvalitetan kadar za proljetni dio sezone", rekao je trener zagrebačke momčadi.