Prijava

Vaša prijava

Rijeka ide u derbi s velikim problemima: Armada neće navijati, a lista ozljeđenih vrlo je duga


Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka na Rujevici ovog je vikenda zasigurno najjača utakmica u ponudi prve hrvatske nogometne lige. 

Rijeka je pod trenerom Igorom Bišćanom došla do diobe drugog mjesta, mogli su se čak i odvojiti od Osijeka i Lokomotive, no u proljetni dio sezone ušli su pomalo "šepavo".

Remi sa Slaven Belupom i poraz od Gorice na Rujevici ne ostavljaju baš fantastičan dojam, no popravili su ga malo ekspresnom i visokom pobjedom kod Intera u Zaprešiću.

"Sve se zna, posebna utakmica za nas, posebna utakmica navijače. Susret velikih rivala, utakmice su često uzbudljive, zahtjevne i zanimljive. Na nama je da pred domaćom publikom pokažemo kvalitetu, iznimnu želju i to ćemo morati napraviti ako želimo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Igor Bišćan u najavi utakmice.

Trener Bišćan muku muči s ozljedama vrlo bitnih igrača. Treći strijelac HNL-a Heber neće biti na popisu protiv Hajduka, a u riječkoj "bolnici" su i Čolak, Raspopović, Capan, Punčec, Tomečak, Pavelić i Vuk.

"Nećemo se žaliti, situacija je takva već neko vrijeme. Nema mjesta za žaljenje i negativno raspoloženje. Spremit ćemo se i borit ćemo se. Hajduk je dobar, drugačiji od onog što je bio. Igraju u specifičnom sustavu i sigurno je da nas čeka teška utakmica. Bodovi su jako bitni u ovoj utakmica i čeka nas uzbudljiva utakmica", ustvrdio je Igor Bišćan.

Problema ima Bišćan i s navijačima. iako igra kod kuće. Nikako Armada još nije preboljela dovođenje Bišćana na klupu Rijeke, a posljednje trzavice između navijača i uprave nastale su zbog prevelikih cijena ulaznica za derbi. Armada je najavila da će na tribinama šutjeti.