Prijava

Vaša prijava

Bio je na rubu liga petice, sad mu je upitna karijera: Tko je dinamovac kojeg je teško optužila djevojka?


Dan nakon povijesne pobjede Dinama nad Benficom u prvoj utakmici 1/8 finala Europske lige, u medijima se pojavila šokantna vijest koja bi, ukoliko se pokaže istinitom, na neki način mogla baciti veliku mrlju na tu pobjedu i na sam klub iz Maksimirske 128. 

Naime, 21-godišnja Iva Bošnjak na svom je Instagramu izjavila kako ju je sinoć, nešto prije ponoći, fizički napao i izmaltretirao napadač Dinama i donedavni igrač NK Gorice, Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen. Dodala je i kako zna da nije jedina koja je prošla ovakvu situaciju s nigerijskim nogometašem, ali kako su ostale djevojke iz straha uglavnom šutile. Ona pak kaže kako se nema čega bojati te da je u cijeloj situaciji velika žrtva. 

U telefonskom razgovoru za naš portal 21-godišnjakinja je izjavila kako se neko vrijeme viđala s Nigerijcem, ali da je toj priči sada definitivno došao kraj nakon što ju je gušio i cipelario te joj u konačnici izbacio stvari iz stana. 

Utvrdi li se da ove optužbe drže vodu, odnosno da je Atiemwen zlostavljao 21-godišnju Bošnjak, ali i neke djevojke prije nje, njegova karijera mogla bi naglo krenuti nizbrdo, upravo sada kad je na najvišem nivou od svog začetka. 

Iyayi Atiemwen rođen je 24. siječnja 1996. godine, a prve nogometne korake napravio je u svom rodnom gradu Ogbeu, no profesionalni ugovor stigao je u relativno kasnim godinama, bar kad se radi o sportašima. Imao je 18 godina kad je pokazao da se radi o ozbiljnom talentu, potpis na prvi ugovor stavio je u nigerijskom Bendel Insuranceu, a nije dugo trebalo da stigne i poziv iz Europe. 

Europsku avanturu počeo je na Cipru, no ondje se nije dugo zadržao. Afirmacija je stigla u Turskoj, iako je i ondje neko vrijeme lutao. Promijenio je ukupno četiri kluba. Kayseri Erciyesspor, Rizespor, Sanliurfaspor, Manisaspor, pa je opet uslijedio povratak u Rizespor. Iako nigdje nije briljirao, NK Gorica, tada drugoligaš, u njemu je prepoznala potencijal koji bi joj mogao biti od velike koristi u žestokoj bitci za prvoligaško društvo. 

Nije to bila ponuda koja se ne odbija, ali za Nigerijca se pokazala kao pun pogodak. 

Prije no što je došao u Goricu, bio je na probi u Osijeku. Priča kaže da je zadovoljio, oni su ga željeli još neko vrijeme držati na probi, a on je to odbio.

"Ha, tako je ispalo. Gdje god dođem, neka od protivničkih momčadi me pozove i ja idem dalje. To valjda nije problem, uvijek želim biti još bolji, napredovati. Važno mi je samo da sam sretan, gdje god bio", rekao je Atiemwen nedugo nakon dolaska u Goricu. 

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

A svoju sreću u Gorici je doista pronašao. Sreću, afirmaciju i transfer života! Stigao je na zimu 2017. godine i do kraja sezone zabio je pet pogodaka i bio jedan od ključnih kotačića u velikom uspjehu Gorice i ulasku u Prvu HNL. Odlična forma, ako ne i još bolja, nastavila se i početkom iduće sezone u višem rangu. 

'Beli', kako su mu nadjenuli nadimak u svlačionici, postao je prvi igrač Gorice, po nekima i najbolji igrač lige, a Gorica na njegovim krilima - najugodnije iznenađenje sezone!

"Cristiano Ronaldo. Ne igramo na istoj poziciji, ali samo njega smatram idolom", izjavio je jednom prilikom Atiemwen na pitanje u svom najvećem uzoru.

Nije razmišljao previše ni kad je birao omiljenog hrvatskog nogometaša.

"Uh, Luka Modrić . Pogotovo njegov udarac vanjskom, to posebno volim...", rekao je jednom prilikom za portal Goal.com. 

"Mi smo mu dali povjerenje i on je uzvratio na najbolji način, doslovce je eksplodirao u 1. ligi. Ja vam odgovorno tvrdim da je on trenutno najbolji igrač hrvatske lige", rekao je početkom prosinca u razgovoru za Vijesti.hr Sergej Jakirović, trener NK Gorice.

Sjajne izvedbe nisu promaknule ni apsolutnom vladaru hrvatskog nogometa. Iako je bilo i ponuda iz inozemstva, i to čak iz lige petice, Atiemwen je završio u redovima hrvatskog prvaka. Naučili su modri čini se, iz brojnih bolnih lekcija kad su davali stotine tisuća, pa i milijune eura za raznorazna pojačanja iz Južne Amerike i Afrike, koja bi se pokazala 'mačkom u vreći'. S Belim, već itekako aklimatiziranim na hrvatski nogomet, jednostavno nisu mogli promašiti. 

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Nešto više od 2,5 milijuna eura isplatili su iz Maksimirske u blagajnu Gorice, no to im se još nije isplatilo. U pet utakmica koliko ih je dosad odigrao u dresu Dinama, Iyayi se nikako nije nametnuo. Pitanje je i hoće li uopće, jer pokažu li se optužbe 21-godišnje djevojke istinitima, Dinamo zasigurno neće tek tako preći preko toga. A onda bi u vodu mogao pasti i interes svih ostalih klubova koji su bili zainteresirani. Onda bi u konačnici, i Belijeva karijera mogla doći pod znak upitnika. 

Na svom Instagramu je najoštrije demantirao sve optužbe, no policija se još nije oglasila u vezi slučaja. Upravo bi reakcija službenih tijela mogla odrediti budućnost Belijeve karijere.