Prijava

Vaša prijava

Službeno: Predsjednik Rijeke potpisao s Kinezima memorandum o gradnji nove Kantride


HNK Rijeka sve je bliže izgradnji novog stadiona na Kantridi. Kako je i bilo najavljeno, u petak je potpisan memorandum o razumijevanju za izgradnju stadionskog kompleksa Kantrida, izvijestili su iz kluba.

Memorandum su potpisali hrvatska tvrtka Stadion Kantrida i kineska tvrtka Top International Engineering Company, a potpisan je u sklopu susreta najviših kineskih političkih dužnosnika i gospodarstvenika i njihovih kolega iz 16 zemalja srednje i istočne Europe.

Kada se s Kinezima potpisuje “pismo namjere”, to je velika stvar! Barem tako tumače dobri poznavatelji političko-ekonomskih odnosa ogromne Kine i “ostatka svijeta”. Takav poslovni naum mora naime odobriti i kineska Vlada odnosno sam vrh kineske države, i ekonomisti potpis “pisma namjere” zovu “napola zgotovljenim poslom”.

Naravno, i po potpisu ovoga pisma namjere tek slijede ozbiljni razgovori s Vladom RH (npr. , pitanje pomorskog dobra) odnosno Gradom Rijekom koji u cijelom pothvatu ima vrlo važnu ulogu jer samo Grad može riješiti ključne infrastrukturna pitanja (voda, struja…). Za rješavanje tih pitanja, ocjenjuju s Rujevice, trebalo bi biti dovoljno 12 mjeseci, nakon čega bi trebala početi izgradnja Nove Kantride, piše portal RiječanIN.

Kako bi stadion trebao izgledat, možete pogledati OVDJE.