Prijava

Vaša prijava

Kaos zbog parkiranja: Znate li da putnike i dalje možete besplatno dočekati na jednom dijelu aerodroma?


Dolasci u Zračnu luku Franjo Tuđman i odlasci iz nje malo su se zakomplicirali jer besplatnog zaustavljanja u prizemlju više nema. 

"Mislim da nije u redu. Moglo je i dalje biti 10 minuta", smatra Božana iz Siska.

"Jedan sat 47 kuna. Otprilike je svugdje skupo parkiranje na aerodromima", kaže Jaka Krašovića iz Slovenije.

Ali zaustavljanje do 10 minuta i dalje je besplatno na viaduktu u takozvanoj "kiss&fly zoni". Što znači ako netko po vas dolazi i to ne želi platiti 27 kuna, morate ga čekati na katu, na koji stižete stepenicama ili liftom.

Rat taksista za putnike u zračnoj luci traje već neko vrijeme, ali situacija im se kažu dodatno zakomplicirala. Jedni sada putnike kupe gore ili poziv čekaju negdje u blizini da ne plate zaustavljanje.

Ljutnja i u prizemlju kod taksista s dozvolama za rad u zračnoj luci. 

"Nije problem u Zračnoj luci, problem je u zakonu koji je uveo totalni nered. Zračna luka je najmanje kriva, oni su napravili što su mogli. I što se sada događa, totalni nered, evo pogledajte. Ne znate kako doći do taksija", kaže Ilija Kovačević, taksist iz Velike Gorice.

U zračnoj luci kažu da su odluku o zabrani zaustavljanja u prizemlju donijeli da bi smanjili gužve.

"Upravo sam prije nego sam došla ovdje provjerila kod cura u komercijali koje su inače zaprimale tužbe posjetitelja da su stvarale gužve, čepovi itd., toga zadnjih dana sada nema", kaže Lidija Capković Martinek, glasnogovornica Zračne luke Franjo Tuđman.

Dakle, prijatelje, poznanike i članove obitelji i dalje možete pozdraviti ili dočekati besplatno u roku od 10 minuta u "kiss&fly zoni".


Mirjana Medić, seniorka ŠK Polet, prvakinja Hrvatske