Prijava

Vaša prijava

Kvota za doček: Oko 6000 HDZ-ovaca napunit će dvoranu za Merkel i Webera


Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za izbore za Europski parlament u subotu u Zagrebu, nazočit će i njemačka kancelarka Angela Merkel i kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber, izvijestili su u petak iz HDZ-a.

 Na središnjem predizbornom skupu u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, doznaje Hina, sudjelovat će dvanaest HDZ-ovih kandidata za EU izbore, a stranačkim članovima i simpatizerima obratit će se predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, te Manfred Weber i Angela Merkel, nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlamen Karlo Ressler i druga na listi Dubravka Šuica kao i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

Prema pisanju Večernjeg lista u Ciboni se očekuje pet do šest tisuća HDZ-ovaca, a šefovi županijskih organizacija dobili su kvote koliko članova moraju dovesti na skup u Zagreb. Zagrebačka organizacija HDZ-a treba osigurati najviše, čak 3000 članova, a Osječko-baranjska županija, primjerice, mora dovesti 550 HDZ-ovaca, za što su osigurali osam autobusa.

VEZANA VIJEST

Na predizbornom skupu, koji počinje u 18:30 sati, očekuje se dolazak velikog broja uglednika iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života. Iz HDZ-a navode da je akreditirano oko 200 domaćih i stranih novinara, snimatelja i fotoreportera. Također, HTV će, kao članica Europske radiodifuzijske unije (EBU), izravno prenositi taj skup za više zemalja, dodaju iz stranke. 

Ranije popodne, premijer Plenković sastat će se u Banskim dvorima s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel i kandidatom EPP-a za predsjednika Europske komisije Weberom.