Prijava

Vaša prijava

Novi detalji: Napadač u muškarca pucao dok je ulazio u taxi, a onda je propucao i 'šajbu' na autu


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstvo u pokušaju i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnja se da je u ponedjeljak u Ulici Svetog Mateja oko 21.50 sati, 26-godišnjak prišao oštećenom 40-godišnjaku koji je izlazio iz ugostiteljskog objekta i krenuo prema taxiju.

Iako je napadač znao da se u taxiju nalazi i 34-godišnji vozač, u smjeru oštećenog iz revolvera je opalio hitac. Oštećeni je tada počeo bježati oko automobila, a osumnjičeni je pucao u njegovom smjeru te kad se oštećeni sagnuo iza taxija, osumnjičeni je prišao taxiju i preko haube nastavio pucati u smjeru oštećenog. Pritom tom je propucao i taxi, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.   
 
Nakon toga, osumnjičeni se udaljio trčeći s mjesta događaja kroz park u smjeru Vatikanske ulice i u šaht u Čalogovićevoj odbacio revolver. Nakon što je odbacio revolver i pretrčao jednu kolničku traku Vatikanske ulice, na zelenoj površini su ga sustigli policijski službenici koji su bili izvan službe te su ga svladali i zadržali do dolaska drugih policijskih službenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.