Prijava

Vaša prijava

Vozač BMW-a koji je usmrtio curicu doveden na ispitivanje, njegovi prijatelji prijetili fotoreporteru


Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici, na ispitivanje u dežurne prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici doveden je David K. (33), muškarac koji je svojom nepažljivom vožnjom u zagrebačkom Blatu prije dva ubio sedmogodišnju djevojčicu, piše Jutarnji list.

Djevojčicu je svojim BMW-om oko 21 sat u četvrtak na pješačkom prijelazu koji je u kobnom trenutku prelazila sa svojom sestrom blizankom i ocem. Tragediji je, prema dosad poznatom, kumovala nepažnja vozača i neprimjerena brzina kretanja zbog koje se nije uspio zaustaviti na vrijeme, a otegotna mu je i činjenica što mu je nakon nesreće izmjereno 0,34 promila alkohola u krivi.

Kako piše Jutarnji list, njegovo dovođenje na ispitivanje u prostorije velikogoričkog tužiteljstva nije prošlo najmirnije jer su trojica njegovih prijatelja, koji su ga dočekali ne bi li mu dali podršku, prišli fotoreporteru Cropixa koji je tamo radio svoj fotografski posao te mu, prepriječivši se ispred njega, zaprijetili razbijanjem fotoaparata ako bude snimao.

VEZANA VIJEST

Nesreća je, inače, izazvala ogorčenje mještana koji su organizirali u petak navečer prosvjed te ponovno aktualizirali pitanje uspornika koji su na toj dionici maknuti prije rekonstrukcije kolnika i nikad zatim vraćeni. Da bi se u manje od 24 sata nakon tragedije, na mjestu gdje su trebali biti već odavno, otvorile oči nadležnima pa su Zagrebačke ceste montirale uspornike. Iako su nakon obnove kolnika postojale inicijative da se ležeći policajci vrate, pojedinim građanima su isti smetali zbog stalnih vibracija koje su im poremetile statiku kuće, piše Jutarnji list.