Prijava

Vaša prijava

Odbijen pritvor vozaču koji je BMW-om usmrtio curicu u Blatu: 'Moj klijent uopće nije bio pijan'


Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici, na ispitivanje u dežurne prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici doveden je David K. (33), muškarac koji je svojom nepažljivom vožnjom u zagrebačkom Blatu prije dva ubio sedmogodišnju djevojčicu, piše Jutarnji list.

Premda je tužiteljstvo za njega tražilo pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela obrazlažući to teškim okolnostima počinjenja, sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici gdje je zatim doveden, odbio je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora pa je David K. pušten da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode uz mjere opreza - javljanje jednom mjesečno u policijsku postaju te mu je oduzeta i vozačka dozvola.

Njegov odvjetnik Rafael Krešić s kojim se odvezao iz zgrade suda, potvrdio je za Jutarnji list da je njegov branjenik pušten na slobodu.

"On je izrazio sućut obitelji, a o samoj dinamici nesreće nije bio u psihičkome stanju pričati jer je i sam duboko potresen. Radi se o tragičnoj nesreći koja se dogodila zbog nepažnje, a to svojom optužbom tvrde i tužitelji jer mu inkriminiraju nesreću iz nehaja. Dakle nije se radilo o ekstremnoj bezobzirnosti", rekao je odvjetnik Krešić.

Također, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, premda je policija objavila kako je David K. u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđen nikakav alkohol, odnosno koncentracija je bila 0,0 promila.

"To znači da se radi o alkoholu koji već napušta tijelo kroz urin, a nema ga u krvi. Iz toga proizlazi da u trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi", pojasnio je Krešić.

VEZANA VIJEST

Nesreća je, inače, izazvala ogorčenje mještana koji su organizirali u petak navečer prosvjed te ponovno aktualizirali pitanje uspornika koji su na toj dionici maknuti prije rekonstrukcije kolnika i nikad zatim vraćeni. Da bi se u manje od 24 sata nakon tragedije, na mjestu gdje su trebali biti već odavno, otvorile oči nadležnima pa su Zagrebačke ceste montirale uspornike. Iako su nakon obnove kolnika postojale inicijative da se ležeći policajci vrate, pojedinim građanima su isti smetali zbog stalnih vibracija koje su im poremetile statiku kuće, piše Jutarnji list.