Prijava

Vaša prijava

Bludničio nad štićenicom (81): 'Dirao me i govorio da su mi grudi uvijek lijepe, pogotovo ujutro'


Općinski kazneni sud u Zagrebu je J.L. (62) nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog produljenog kaznenog djela bludničenja. On je u tri navrata od listopada do studenog 2016. godine u obiteljskoj kući na velikogoričkom području štićenicu hvatao za grudi, ulazio joj u sobu... Sve to nad 81-godišnjom umirovljenicom o kojoj je skrbio sa svojom obitelji, piše Jutarnji list. 

"Ne znam što bih rekao na sve te optužbe. Ogorčen sam, razočaran i tužan. Dosta sam putovao i putujem okolo jer imam jedan muzički sastav. Pa i kad bih imao takvu nekakvu želju kakva mi se stavlja na teret, našao bih si mlađe žene. Nikada se nisam tako ophodio prema korisnicima udomiteljske obitelji. Nisam bludničio nad gospođom niti sam je stvarno ikad dodirnuo, a kamoli na takav način. Niti sam je ujutro viđao jer sam od ranog jutra, prije nego se ona ustajala, odlazio već na posao. Možda me optužila jer sam joj prigovorio jednom na neurednost", kazao je na suđenju J.L. te je dodao kako je s oštećenicom znao porazgovarati. 

"Jedino joj se mogu ispričati što sam joj nehotice, bez loše namjere, stavio ruku na rame. Znam i da je čovjek koji je isto bio u udomljenju, bio prema njoj bezobrazan. Upozorio sam ga, no i ja sam jednom prema njoj bio bezobrazan jer je ostavila WC pun fekalija", rekao je J.L. 

Udomiteljica, njegova supruga, svjedočila je u suprugovu korist. 

"Jedini tjelesni dodir mog muža s njom je bio kad ju je rukom potapšao po ramenu i upitao kako je. I to je jedino na što se ona mogla žaliti", istaknula je njegova supruga koja se udomiteljstvom bavi 15 godina. 

Međutim, tvrdnje umirovljenice (81) su gnjusne. Ona je u njihovoj kući bila četiri mjeseca tijekom 2016. godine. Jednom prilikom, dok je sjedila na krevetu joj je J.L. ušao u sobu i čučnuo ispred nje. 

"Rekao je da bi mi malo popipao grudi. Dirao me i govorio mi kako su uvijek lijepe. Odmaknula sam mu ruke i rekla da prestane pa je izašao van. Mjesec dana kasnije, iza Svih svetih, kada sam iz WC-a izašla na hodnik, ponovno mi je prišao i objema rukama me primio preko spavaćice za grudi, rekavši da su mi grudi najljepše ujutro. Odgurnula sam ga i ponovila da me ne dira. I treći put me dirao, dok sam ležala u sobi na krevetu. Uhvatio me za grudi preko odjeće, a onda i za međunožje. Zaprijetila sam mu da ću otići iz doma pa je obećao da više neće", opisala je svoje traumatično iskustvo 81-godišnja umirovljenica, piše Jutarnji list