Prijava

Vaša prijava

Bivši šef PNUSKOK-a postao organizator festivala i čovjek od sigurnosti na Zrću


Za sigurnost na Zrću od prvog veljače brinut će bivši šef PNUSKOK-a Mario Bertina. Naime, gradonačelnik Novalje Ante Dabo angažirao ga je kao savjetnika za sigurnost i civilnu zaštitu, pišu 24sata.

Tu im je informaciju potvrdio sam gradonačelnik Novalje. 

"Kad je on bio načelnik Uskoka, tamo 2014., on je meni dao najbolje inspektore. Ja sam tada imao drogu pod kontrolom. Svi su morali ustuknuti, čak je i narasla cijena droge. Bilo je tu svega, čak i trgovine ljudima. Te kriminalne ekipice se ne može zaustaviti, ali tada su svi bili stisnuti u kut. Odličan je posao radio i dao mi je četiri ili pet vrhunskih inspektora", kazao je Dabo.

Bertinu je smjenio Vlaho Orepić

Bertinu je 2016. godine smijenio tadašnji ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Bertina je bio Ostojićev "čovjek od povjerenja" još u vrijeme vlade Ivice Račana, a tada je Ostojić bio na čelu Ravnateljstva policije. 

Radio je i na operaciji "Magla" te na međunarodnoj operaciji "Cash" u kojoj su se tražili pomagači u bijegu generala Ante Gotovine.

"Vidio sam ga degradiranog prošle godine, vidio sam da su ga stavili u Goricu za operativca, a bio je na vrhu piramide. Kad sam ga vidio na ručku, sve sam se ustručavao, govorio mu 'Mario, ti imaš 53 godine, moje si godište, što ćeš u mirovini kad si već razočaran, ajde mi dođi i pomozi'. Vrlo rado je prihvatio jer i ja, kao i on, imam nultu stopu tolerancije na droge. Sad se promijenio zakon da ne mora zamrznuti mirovinu, ali može imati četverosatno radno vrijeme", rekao je Dabo. 

Pomoć oko organizacije festivala i u sigurnosti

Dodao je kako će njegov posao biti pomoć oko organizacije festivala i u sigurnosti. 

"Izuzetno je stručan i svi ga respektiraju. On je glavni operativac koji mi sve koordinira, sudjeluje u svim akcijama po pitanju organizacije, preveniranja ikakvih problema i civilne zaštite. Nama će za Hideout festival doći engleski policajci, a on će ih koordinirati", kazao je Dabo.

No, Bertina je kazao da se javio na natječaj.

"Javio sam se na natječaj, vrlo jednostavno. Ne bih rekao da je ovo bezbrižnije od prošlog posla. Radio sam u makrosredini, a sad radim u mikrosredini. Morate se prilagoditi i vidjeti kako dovesti sigurnost na razinu na kojoj treba biti", kazao je bivši šef Uskoka koji je 28 godina radio u policiji, za 24sata.