Prijava

Vaša prijava

Susret Dinama i Osijeka obećava puno golova, Szeged može pobijediti PSG


 

Osijek - Dinamo

 

Na rasporedu je 22. kolo HT Prve lige, a Osijek će na Gradskom vrtu dočekati trenutno prvoplasirani Dinamo. Iako je prvenstvo više manje riješeno i teško možemo očekivati ugrozu Dinama od strane protivnika, ovaj susret važan je za obje momčadi.

 

Prije svega, Osijek bi mogao profitirati porazom Hajduka i teškim gostovanjem Rijeke kod Gorice te se dodatno približiti željenom drugom mjestu i nastupu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. S druge strane, Dinamo je ispao iz Hrvatskog nogometnog kupa te im ostaje isključivo domaće prvenstvo. Susreti poput ovih dovoljan su motiv igračima, a i predstave Dinama nisu izgledale sjajno u nastavku sezone.

 

S obzirom na "video rat" koji su obje strane vodile posljednjih dana, očekujemo uzbudljivu utakmicu i u tom kontekstu vjerujemo kako ćemo vidjeti golovima bogati dvoboj. Sutra poslijepodne očekuje se lijepo i sunčano vrijeme tako da bi igrači trebali imati idealne uvjete za igru.

 

Prognoza: Više od 2 gola

 

Koeficijenti (Supersport): Da @1.95, Ne @1.75

 

Real Madrid - Celta Vigo 

 

U 24. kolu španjolske La Lige, Real Madrid će na svom terenu dočekati Celtu Vigo. Galacticosi su na prvom mjestu ljestvice, imaju jednak broj bodova kao Barcelona, ali i utakmicu manje. U dobroj su formi, popravili su igru u odnosu na početak sezone i može se reći da spremno koračaju prema samoj završnici sezone i konačnoj borbi za naslov.

 

Celta Vigo je pak u velikim problemima. Postigli su ove sezone svega 19 golova čime su druga najlošija momčad La Lige. Najgori je Leganes koji je postigao 18 pogodaka. Celta se nalazi u zoni za ispadanje, na 18. mjestu i teško mogu nešto očekivati od gostovanja na Santiago Bernabeu.

 

Imajući u obzir kako je Real, usprkos svim problemima, ove sezone primio samo 14 pogodaka u La Ligi, vjerujemo kako će sačuvati praznu mrežu i protiv Celte Vigo. Madriđani svakako ne žele ništa prepustiti slučaju i održavanje bodovne prednosti pred Barcelonom dovoljan je motiv da angažirano zaigraju od samog početka.

 

Prognoza: Celta Vigo ne daje gol

 

Koeficijenti (Supersport): Celta daje gol @1.65, Celta ne daje gol @2.00

 

Pick Szeged - PSG

 

Uzbudljiv susret čeka nas u 12. kolu EHF Lige prvaka. Trenutno drugoplasirani u skupini A, Pick Szeged dočekuje trećeplasirani PSG. Obje momčadi prilično su sigurne kako će kraj grupne faze dočekati na drugom ili trećem mjestu. Prvoplasirana Barcelona uvjerljivo je najjača momčad skupine i ima samo jedan poraz, dok su momčadi iza nedovoljno jake da bi ugrozile sadašnju prednost koju obje momčadi imaju.

 

U tom kontekstu ovo možemo promatrati kao borbu za drugo mjesto u skupini. Logično, kao najskuplja momčad, PSG je favorit, no nikako se ne smije podcijeniti Pick Szeged i njihova vrlo dobro izbalansirana momčad. Protiv Celja je PSG pokazao da više ne može samo tako slomiti protivnike nego ipak mora dati maksimum, a Mađari su momčad koja na domaćem terenu izgleda jako dobro i zaslužuje puni respekt.

 

Susret će sigurno biti neizvjestan, vrlo vjerojatno će otići preko 60 golova, ali mi doista vjerujemo kako Szeged može izvući pobjedu i iznenaditi PSG, iako pobjeda Mađara definitivno ne bi spadala u rezultatska iznenađenja.

 

Prognoza: Pobjeda Pick Szegeda

 

Koeficijenti (Supersport): Pick Szeged @2.40, neriješeno @7.00, PSG @1.85

 

Ukupni koeficijent (Supersport): @9.36