Prijava

Vaša prijava

U mnogo županija nema novih oboljelih: Pozitivno 5 štićenika doma za starije u Koprivnici!

['Zabok', 'županije', 'koronavirus']

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o broju novozaraženih u svojim županijama.

U Hrvatskoj je, prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite od jučer u 14 sati, trenutačno potvrđeno ukupno 1832 osobe zaražene koronavirusom, a 615 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo 39 osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije objavio je da su u posljednja 24 sata u KBC-u Split preminula dva muškarca zaražena koronavirusom. 

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-U Split preminula je muška osoba srednje životne dobi (rođena 1965. godine). Uz nekoliko kroničnih bolesti, osoba je imala i infekciju COVID19. Također je tijekom jutra 19.4.2020. u KBC-u Split preminula još jedna muška osoba rođena 1950. godine koja je uz nekoliko kroničnih bolesti imala i infekciju COVID19. Nijedna od navedenih osoba nije bila korisnik Doma za starije i nemoćne osobe. 

Prema izvješću Nastavnog zavod za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 176 obrađenih testova još je 11 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4 (od toga jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split na Zenti i jedan iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Makarske 4 (svi iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Baška Voda 1 (korisnik Doma za starije i nemoćne Makarska), Vrgorac 1 i Otok 1.

65 osoba iz Splitsko-dalmatinske županije je izliječeno. 94 osobe su hospitalizirane.
7 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 106 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 14 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na dan 19.4.2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 409 osoba zaraženo koronavirusom.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji preminula je još jedna osoba od koronavirusa. 

"Preminuli pacijent je bio smješten u domu umirovljenika u Pločama, radi se o 83-godišnjem pacijentu", kazao je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić. 

"Virus je ušao u domove, povećava se vjerojatnost da neki od tih ljudi ne mogu pobijediti u ovoj borbi. Imamo 110 osoba pozitivnih na koronavirus," izjavio je župan Nikola Dobroslavić. 

"Ukupno je do danas u DNŽ upućeno 1306 uzoraka prema Zagrebu. Trenutno očekujemo nalaze za 107 uzoraka. Hospitalizirano je 29 osoba, od čega 21 u OB Dubrovnik, a osam u studentskom domu. Ukupni broj izliječenih je 15", kazao je Dobroslavić. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Osječko-baranjska županija je objavila da je od koronavirusa jučer preminula 88-godišnjakinja iz Osijeka. 

Nakon dvostrukih negativnih testova još šest osoba s područja Osječko-baranjske županije izliječeno je od oboljenja koronavirusom. Tako je broj izliječenih povećan na 26 osoba, s tim da su 23 osobe bile pod medicinskom skrbi Kliničkog bolničkog centra Osijek, a tri Opće županijske bolnice Našice.

Od ukupno 65 testiranih uzoraka niti jedan nije bio pozitivan na COVID-19, pa ukupan broj pozitivnih nalaza ostaje 109. U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 19 osoba, odnosno pet manje nego dan ranije. 

VEZANI ČLANCI

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 19.04.2020. do 11:00 sati evidentirane su 124 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više. 

Do sada je izliječena 21 osoba, a tri su preminule, izvijestili su na internetskim stranicama Zagrebačke županije. 

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježena su tri su nova pozitivna nalaza, tako da je sada ukupno 32 zaraženih u županiji.

"Od zadnja četiri osobe, tri su bile u kontaktu s pozitivnim osobama. Jedna je nova, nastojimo utvrditi koji su izvori zaraze", kazala je dr. Draženka Vadla te dodala da iz Doma za starije i nemoćne imaju sedam pozitivnih osoba, pet štićenika i dva djelatnika.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Na području Primorsko-goranske županije zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, nakon što u toj županiji šest dana za redom nije bilo novih slučajeva oboljelih od te bolesti.

Novooboljela osoba se vratila s rada u Austriji, bila je u samoizolaciji, a kontakt je ranije oboljele osobe. Od jučer je još jedna osoba ozdravila, pa su sada u Primorsko-goranskoj županiji od infekcije koronavirusom oboljele ukupno 43 osobe.

Od početka epidemije 25 osoba je ozdravilo, dok je jedna osoba preminula.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Ličko-senjska županija u nedjelju bilježi jednog novog zaraženog koronavirusom, a riječ je o obiteljskom kontaktu već potvrđene pozitivne osobe s područja Udbine, dobrog je općeg stanja i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

 Iz županijskog Stožera civilne zaštite priopćili su da je u županiji ukupno 21 oboljeli, od kojih je 14 s područja Udbine za koje je zbog širenja zaraze proglašena karantena, pet ih je s područja Plitvičkih jezera, a dva iz Novalje na otoku Pagu.

Pod mjerom samoizolacije je 164 osoba, a testiranje uzimanjem uzoraka provedeno je nad 215 osoba od kojih je 192 negativno, 21 pozitivan, a čekaju se rezultati za dva uzorka. Izliječena je jedna osoba.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U odnosu na dan ranije, novoevidentirane su 2 osobe – obje iz Oroslavja. 

Ukupan broj osoba koje su ozdravile i dalje je 5. Dosad je preminula 1 osoba, tako da je ukupan broj aktivnoh slučajeva 112. Tijekom protekla 24 sata uzeto je 85 uzoraka, a dosad ukupno 924 uzorka.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri u nedjelju nema novooboljelih od koronavirusa - od 82 uzorka koji su uzeti u petak, svi su negativni, a izliječeno je 12 pacijenata u pulskoj Općoj bolnici, što čini ukupno 60 izliječenih od koronavirus u Istarskoj županiji, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.  

Tijekom subote terenskim uzorkovanjem na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice uzeto je 54 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus. U Istri je od početka epidemije zaraženo 85 osoba.

VEZANI ČLANCI

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije, 20-ti dan zaredom, od testiranja, za sada posljednjeg oboljelog od korona virusa, nema novooboljelih od bolesti COVID 19, objavila je županija na svojoj Facebook stranici. 

U posljednja 24 sata, testirano je 39 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je, na području Virovitičko-podravske županije, ukupno testirano 225 osoba, od čega je nalaz za njih 223 bio negativan. Dvoje pozitivnih supružnika, nema simptome korona virusa, no čekaju da im prođe vrijeme samoizolacije koja traje 28 dana

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji danas je 19. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se trenutno nalaze 244 osobe. Na analizu je poslano 9 novih uzoraka, te su ukupno testirane 134 osobe. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe. 

Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji, izvijestili su na internetskim stranicama županije. 

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na području naše županije nema novih zaraženih osoba od koronavirusa, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan je pacijent otpušten na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba, piše Šibenski portal

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji sedmi dan uzastopce nema novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj dosad oboljelih i dalje 28, potvrdio je jutros glasnogovornik Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije Bernardo Pahor, navodeći da su nalazi jučer testiranih 59 osoba - negativni.

U Karlovačkoj županiji se i dalje bilježi brojka od 28 oboljelih osoba, piše KAportal

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Nema novih zaraženih osoba koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana stiglo je 7 nalaza i svi su negativni.

Ukupno je do sada u Općoj bolnici Bjelovar na koronavirus testirano 218 osoba, 10 ih je bilo pozitivno.

Podsjećamo kako su prije nekoliko dana testirani i pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus prije više od dva tjedna. Od njih četvero tri osobe su negativne, a jedna je i dalje pozitivna na koronavirus, objavila je županija na svojoj Facebook stranici. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Već peti dan nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je i dalje ukupno 36 oboljelih osoba, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U protekla 24 sata testirano je 23 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 635.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19, izvijestila je županija na svojoj Facebook stranici. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Zadarske županije nije bilo novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Ukupno je oboljela 81 osoba, pod aktivnim nadzorom tj. mjerom samoizolacije je 541 osoba, a nadzor je istekao za 1947 osoba.

Do sada je testiranje na koronavirus uzimanjem uzorka provedeno nad  659 osoba, od kojih je 566 bilo negativno, 81 pozitivan, a još se čekaju rezultati za 12 uzetih uzoraka.

Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru nalazi se 6 osoba od kojih je jedna na respiratoru. U Ortopedskoj bolnici u Biogradu je 7  lakših pacijenata, piše eZadar

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U Brodsko-posavskoj županiji već 10 dana nisu zabilježini novooboljele od koronavirusa. 

U županiji je koronavirusom zaraženo ukupno 20 osoba, tri su izliječene, 16 još ima status aktivne bolesti, a jedna osoba je umrla.