Prijava

Vaša prijava

Podaci po županijama: U 15 županija nema novooboljelih, u Krapinsko-zagorskoj četiri novih

['bolest', 'zaraza', 'županije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je 1871 ljudi zaraženo koronavirusom, objavio je to u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite RH. U 24 sata imamo 39 novooboljelih, a osam je osoba preminulo što je najviše do sad u jednom danu. 

Preminulih je ukupno 47, dok je izliječeno 709 pacijenata. 

Županijski stožeri objavljuju najnovije podatke o stanju s koronavirusom na svojim područjima.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije, 21. dan zaredom, nema novooboljelih od bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata, testirano je 13 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je, na području Virovitičko-podravske županije, ukupno testirano 238 osoba, od čega je nalaz za njih 236 bio negativan. Dvoje pozitivnih supružnika, nema simptome koronavirusa. Ovaj tjedan im ističe vrijeme samoizolacije koja traje 28 dana, izvijestili su iz te županije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Tako je već peti dan za redom u toj županiji bez novozaraženih.

Ukupno je na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno do sada 10 oboljelih osoba od koronavirusa od kojih je njih četiri izliječeno.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 20. dan bez novooboljelih osoba, u samoizolaciji se trenutno nalazi 250 osoba, izvijestio je županijski stožer.

Ukupno je testirano 144 osoba, te je trenutno deset uzoraka poslano na analizu. Na području županije i dalje su potvrđene samo tri osobe zaražene koronavirusom.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurje je 6. dan bez novozaraženih osoba. U protekla 24 sata obavljeno je 12 testiranja i svi su nalazi negativni.  Obavljeno je ukupno 249 testiranja, četiri su osobe ozdravile, a u Međimurju su trenutno svega četiri osobe pozitivne na COVID-19 virus.

Svi su dobrog općeg stanja i pod zdravstvenim nadzorom. Od ponoći su ukinute i e-propusnice za kretanje unutar Međimurske županije, no Stožer civilne zaštite Međimurske županije i dalje poziva na strogo poštivanje svih uputa i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera, te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Od ukupno ispitanih 55 uzoraka brisa, svi su negativni na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije što znači da nema novooboljelih u toj županiji. Izliječene su dvije osobe, što čini ukupno 62 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 30 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na području te županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od početka epidemije do danas je 20 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 426 osoba, od čega je 279 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 357 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih i dalje 81. Pod aktivnim nadzorom tj. mjerom samoizolacije je 478 osoba, a nadzor je istekao za 2027 osoba. Do sada je uzeto 674 uzoraka, a čekaju se rezultati za 14 uzoraka. Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru nalazi se 6 osoba i niti jedna nije na respiratoru. U Ortopedskoj bolnici u Biogradu je 7 lakših pacijenata.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji. 

"Ovakav rezultat plod je svih naših napora na očuvanju zdravlja građana", kazao je župan Zlatko Komadina, piše Riječanin.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji jedna osoba zaražena je koronavirusom, a ukupan broj zaraženih narastao je na 110, izvijestio je županijski stožer.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka do 11.00 sati evidentirane su 124 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije nema novooboljelih. Do sada je izliječena 21 osoba, a tri su preminule.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je jedna nova pozitivna osoba na koronavirus, te je tako ukupno 37 oboljelih osoba, izvijestio je županijski stožer.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su četiri novooboljele osobe, izvijestio je županijski stožer.  Bliski su kontakti ranije zaražnenih osoba.

U 24 sata uzeto je 45 uzorka, a dosad je uzeto ukupno 968 uzoraka.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminule su dvije osobe starije životne dobi (ženska osoba rođena 1933. godine i muška osoba rođena 1935. godine). Uz nekoliko kroničnih bolesti osobe su imale i infekciju COVID19. Preminula osoba 1933. godišta bila je korisnica Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 142 obrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom. Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika i to 1 privatni fizioterapeut, 1 medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt niti sa korisnicima niti sa djelatnicima.

Među novooboljelim osobama 7 osoba je iz samoizolacije. Na području Splitsko-dalmatinske županije 72 osobe su izliječene, 97 osoba je hospitalizirano.

Sedam osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do danas je ukupno 419 osoba zaraženo koronavirusom.

GRAD ZAGREB

Tijekom proteklog vikenda testirano je 335 osoba, od toga je 13 pozitivnih čime je ukupan broj narastao na 449, izvijestili su o stanju s koronavirusom na području Grada Zagreba na press konferenciji.

Više o press konferenciji pročitajte OVDJE.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Civilni stožer Karlovačke županije izvijestio je da u županiji već osmi dan za redom nema novooboljelih.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je da u županiji od 145 uzoraka koji su u zadnja dva dana testirani nema nijedan pozitivan nalaz.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Četvrti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U proteklih 11 dana na području Županije zabilježen je samo 1 slučaj oboljenja.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je da su jučer zabilježene dvije novooboljele od koronavirusa, tako da ukupan broj oboljelih je 34, dok je 14 osoba od 34 ozdravilo.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin izvijestio je da u posljednja 24 sata na području županije nema novooboljelih od koronavirusa.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Što se tiče epidemiološke situacije, na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva oboljenja COVID-19 infekcijom.