Prijava

Vaša prijava

Maloljetnica zaražena koronom s ocem šetala psa u Novom Zagrebu: 'Dovela je u opasnost sve'

['Zagreb', 'Kršenje', 'koronavirus']

Na redovnoj press konferenciji Stožera grada Zagreba objavljeno je kako je novih šest osoba pozitivnih na koronavirus.

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić kazao je da je jedna mlađa osoba napustila mjesto stanovanja, iako je znala da je zaražena koronavirusom. Mlađa ženska osoba je iz Novog Zagreba.

Osim toga, podnesena je i prijava protiv jedne osobe koja je lagala da je imala koronavirus.

O svemu se oglasila i zagrebačka policija.

"Prošli tjedan u Novom Zagrebu na Laništu, temeljem suradnje policije s građanima i provjeru na adresi, policijski službenici utvrdili su kako maloljetnica koja ima potvrđen virus Covid-19 uz određeno liječenje u kući te njen 52-godišnji otac koji ima izrečenu mjeru Covid-19 samoizolacija, krše donesene mjere", piše policija.

Oni su šetali psa, kažu iz policije.

"Unazad tjedan dana svakodnevno su izvodili psa u šetnju te je ona takvim ponašanjem svjesno dovela u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti ostale stanare i sugrađane. O svemu utvrđenom izvješteni su dežurni epidemiolog i sanitarni inspektor.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a 52-godišnjak će zbog kršenja mjera samoizolacije biti sankcioniran od strane sanitarnog inspektora Državnog inspektorata", stoji u priopćenju policije.

U zadnja 24 sata evidentirano je i deset osoba koje krše samoizolaciju, šest u Zagrebu, četiri u Zagrebačkoj županiji.

Inspektori su zatvorili kafić i pekarnicu u Zagrebu koji su radili suprotno mjerama koje je donio Stožer.

Bandić pričao o propusnicama

Gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se i na ukidanje propusnica unutar Zagreba i Zagrebačke županije.

"Rano je da uspoređujemo koliko će padati ili rasti broj propusnica. Malo je neobično da smo ukinuli propusnice za tri grada, a povećao se broj propusnica za 15 posto jučer. Pričekajmo tjedan dana", rekao je Milan Bandić.

Komentirao je i to da je nabavljao građevinski materijal za sanaciju od potresa preko člana svoje stranke.

Demantirao je da taj proces nabave ima veze s tim je li netko član njegove stranke ili ne, a isto je rekla i pročelnica.

Rekli su i kako se u Cvjetnom naselju smanjuje broj korisnika jer su nekima statičari pregledali objekte. Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba, Petar Penava, rekao je da je u tom Studentskom domu smješteno nešto manje od 500 osoba.