Prijava

Vaša prijava

Velik broj županija bez novih slučajeva, u Splitsko-dalmatinskoj 25 novozaraženih

[]

Nacionalni stožer civilne zaštite će na redovnoj konferenciji u 14 sati iznijeti najnovije informacije o broju i stanju oboljelih od koronavirusa, a županijski stožeri već su počeli objavljivati svoje podatke.

Podatke objavljujemo kako dolaze.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije osobe starije životne dobi koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na Covid-19.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 270 obrađenih testova još je 25 osoba zaraženo koronavirusom

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji 23. zaredom nisu zabilježili nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U samoizolaciji se trenutno nalazi 217 osoba, a ukupno je testirano 237 osoba, javili su iz županije.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Ni u toj županiji danas nema novooboljelih.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

"Na području naše županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 83. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 7 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. S današnjim danom imamo 28 oporavljenih osoba.Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 320 osoba, od čega je 193 osobe kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 272 osobe. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere", priopćio je šibensko-kninski Stožer.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Šesti dan za redom u Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a unutar 24 sata testirano je 56 novih uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

"Nema novooboljelih od koronavirusa u Istarskoj županiji. Unutar 24 sata ispitano je 56 uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19. Trenutno je na ispitivanju petnaest uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus koji su uzeti na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice", naveo je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac. 

U pulskoj Općoj bolnici trenutno je hospitalizirano trinaest osoba pozitivnih na COVID-19, a od početka epidemije u Istri je zaraženo 85 osoba.

"Ukupno u Istarskoj županiji imamo 69 izliječenih pacijenata odnosno ukupno 84,15 posto. To su brojke koje nam pokazuju da su naše mjere dale izvrsne rezultate", istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

No, upozorila je da će opasnost od infekcije postojati sve dok se ne pronađe cjepivo.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 2 nove osobe pozitivne na COVID – 19
23. travnja 2020. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Nakon sedam dana bez novooboljelih, u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 2 nove osobe pozitivne na COVID-19, te je ukupno 39 oboljelih osoba.

Novooboljele osobe su dvije medicinske sestre zaposlene u KBC Osijek. Jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kod nas. 

U protekla 24 sata testirano je 44 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 737. 

U samoizolaciji na području županije nalazi se 274 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije, a se provjerom utvrdilo da se radilo o kršenju samoizolacije. 

U objektima za karantenu osoba se nalaze 3 osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba. 

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 5 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. 

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. 

Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra/tehničar.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata testirano je 4 osobe na koronavirus, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

Do sada je došao jedan nalaz i on je negativan, a za tri osobe rezultati još se očekuju tijekom dana.

Do sada je na području županije potvrđeno 10 osoba zaraženih koronavirusom od kojih je njih 5 ozdravilo, dakle još jedna osoba u protekla 24 sata.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Od četvrtka ujutro jedna je novo zaražena osobu na području Zadarske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, tako da je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 84, javlja Zadarski.hr.

Novozaražena osoba kontakt je ranije oboljele osobe povezane s Ortopedskom bolnicom u Biogradu.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji jedna je nova osoba pozitivna na virus Covid-19. Riječ je o mještaninu Baranjskog Petrovog sela, koji je kontakt već prije oboljele osobe.

Dobra je vijest i da je još sedam do sada zaraženih osoba imalo dva uzastopna negativna testa, što nas dovodi do brojke od 41 izliječene osobe. Na liječenju u KBC-u Osijek još je 19 pacijenata, pri čemu nijedan nije na respiratoru, a što se tiče medicinskih djelatnika pozitivno ih je devetero.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od Covida-19.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 39. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

"Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 84. Novozaražena osoba  kontakt je ranije oboljele osobe povezane s   Ortopedskom bolnicom u Biogradu. 

U Općoj bolnici u Zadru liječe se 3 osobe, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru. Do danas su na našem području 22 ozdravljene osobe.

Aktivan nadzor provodi se nad 417 građana, a istekao je za 2185 osoba. 

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Dom Keti, Obiteljski dom Marija Vuković, Obiteljski dom  Mario Babić i Dom Eufemija, te su u jednom od Domova uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Uočeni nedostaci evidentirani su zapisnikom, te se je Stožer Civilne zaštite Zadarske županije izvijestio Stožer Civilne zaštite RH i resorno ministarstvo", izvijestio je Stožer Zadarske županije.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu u posljednja 24 sata nema novozaraženih. "Gradski zdravstveni sustav funkcionira stabilno. Vraćamo se normalnom funkcioniranju, rekao je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Jučer je testirano 255 građana Zagreba.

Milan Bandić kaže da od pojave prvog zaraženih Zagreb prvi put ima nulu.

"Mi smo dosegli plafon, ne može dalje. Da ne bi ponovno negativni trend doživjeli moramo voziti pod ručnom i biti oprezni. Samo ćemo tako dobiti ove dvije utakmice", rekao je Bandić koji je spomenuo i nove mjere koje će danas predstaviti vlada.

Provodene se kontrole u 18 domova te u nijednom nije utvrđen veći prijestup.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 23. travnja 2020. do 11:00 sati evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata na području Zagrebačke županije nema novooboljelih, ali je 7 osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 38 osoba, a tri su preminule.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Epidemiolog na konferenciji županijskog Stožera rekao je kako je ustvrđeno 11 kontakata jedne oboljele osobe, piše Zagorje.com. Rekao je i kako je dodatno ozdravilo 13 osoba te je ukupno od koronavirusa u KZŽ ozdravilo 26 osoba. S današnjim danom nema novooboljelih u toj županiji.

Osvrnuo se i na to kako ljudi reagiraju kad ih epidemiolozi nazovu da su kontakti novozaražene osobe.

"Oni su najčešće ljuti na tu osobu, ali ponavljamo ne smije biti stigmatizacije zaraženih osoba. Svakom se to može dogoditi", istaknuo je Lipovac. Napomenuo je i još jednom kako je bitno nošenje maski.

"Mnogo je onih koji su asimptomatski odnosno pozitivni, a da ne nemaju simptome. Oni mogu širiti virus", rekao je Lipovac dodajući kako se nošenjem maski sprječava širenje virusa.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Od jučer do danas nema novozaraženih osoba Covidom-19 u Koprivničko-križevačkoj županiji. Popodne se očekuje još nalaza testiranja.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim informacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji broj pacijenata pozitivnih na koronavirus je i dalje 110, odnosno peti dan nema novozaraženih.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1478 uzoraka. Jučer je poslano njih 49, a čekaju se rezultati 32 uzorka.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Peti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji. Pristigli su rezultati 10 testiranja iz jučerašnjeg izvješća te su svi rezultati testiranja negativni.

U posljednja 24 h uzeto je dodatnih 16 uzorka od kojih su 6 negativnih te se čekaju rezultati 10 testiranja.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA 

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata testirano je 11 osoba, svi nalazi su negativni. Ukupno je u Međimurju testirano 285 osoba, a od 8 osoba koja su bile pozitivne na COVID 19, dosad ih je 4 ozdravilo.