Prijava

Vaša prijava

U Domu za starije u Koprivnici ima još zaraženih: Varaždinska županija ima šestero novooboljelih

['koronavirus']

U 14 sati Nacionalni stožer civile zaštite izaći će s najnovijim podacima o borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

Kao i svakog dana, županijski stožeri ranije krenu s objavljivanjem broja i stanja oboljelih od koronavirusa.

Razvoj situacije po županijama pratite uživo na Vijesti.hr.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novozaraženih osoba, potvrdio je u petak načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin, ističući da se radi o osobama mlađe ili srednje životne dobi i bliskim kontaktima s pozitivnim osobama u posljednjih pet dana. 

Ukupan broj oboljelih u Varaždinskoj županiji je 45, od kojih je ozdravilo njih 30. Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 13 osoba, a dvije su u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Vugrin je na današnjoj konferenciji za novinare rekao i da je u posljednja 24 sata testirano 40 osoba, a u posljednja četiri dana gotovo 200. Ukupan broj testiranih u Varaždinskoj županiji veći je od 1100.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je u posljednjih 24 sata zabilježenih šest novih slučajeva koronavirusa, javlja e-podravina. Napravljeno je 88 testiranja, šest nalaza se pokazalo pozitivnim. Radi se o pet štićenika Doma i jednoj osobi koja je zaposlena u Domu.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla rekla je više o epidemiološkoj situaciji u županiji, ali i akcijama u koprivničkom Domu za starije i nemoćne.

"Od njih 60, dvanaest ih je ozdravilo. Od 60 pozitivnih čak 34 su iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. Šest je zaposlenika, ostalo su štićenici. Zadovoljni smo s brojem pozitivnih nalaza u odnosu na broj uzetih briseva, što znači da se virus nije proširio na stacionar 1 i stacionar 3. Sad nam predstoji obrada preostalih kontakata, svi zaraženi bit će prevezeni u bolnicu. Nadam se da ćemo to uspješno savladati i nećemo više imati širenje. Dio osoba stavit ćemo u samoizolaciju, u narednih 14 dana možemo očekivati još pozitivnih, ali smo zadovoljni da to nije veći broj pozitivnih. Sve daljnje mjere ćemo poduzimati sukladno ocjeni situacije kada procijenimo da ima nekih rizičnih kretanja i komunikacija. U narednom periodu ćemo uzimati još neke briseve", izjavila je Draženka Vadla.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom protekla 24 sata pet je osoba ozdravilo, a riječ je o prvim izliječenim pacijentima u toj županiji, dok novooboljelih nema, izvjestio je u petak Stožer civilne zaštite.

Po jedna izliječena osoba je iz Nuštra, Vukovara i Posavskih Podgajaca, a dvije su iz Vinkovaca. 

Sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno 39 oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 38 osoba, a do sada ukupno 775. 

Od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus u županiji je pozitivno 12 zdravstvenih radnika od čega tri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik.
 
U samoizolaciji na području županije nalazi se 270 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nije zaprimljena niti jedna prijava o kršenju samoizolacije.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji šesti dan nema novozaraženih, a ozdravilo je 11 osoba, pa je ukupna brojka izliječenih 27.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji novozaraženih tijekom protekla 24 sata nema dok ih je pet ozdravilo, a župan Zlatko Komadina je zbog dobre epidemiološke situacije najavio kako će od 4. svibnja biti omogućeno slobodno kretanje po županiji.

Sada je u toj  županiji ukupno 36 oboljelih te 34 osobe koje su ozdravile, izvijestio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare.

U crikveničkoj Thalassotherapiji, u koju se smještaju oboljeli bez ili s blažim simptomima, sada je devet osoba, a petero će ih danas biti pušteni kućama budući da su im nalazi negativni.

Župan Zlatko Komadina ocijenio je da je epidemiološka situacija u županiji dobra i povoljna te da će od 4. svibnja biti omogućeno slobodno kretanje u županiji. Dodao je da do tada, s obzirom da je županija podijeljena na tri zone, apelira na liberalizaciju izdavanja propusnica za otoke ili Gorski kotar od strane lokalnih stožera, ako je riječ o obilasku obitelji i sličnome.

GRAD ZAGREB

Na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite rečeno je da je tijekom jučerašnjeg dana testirano 234 osobe, od toga je pet pozitivnih.

Ostalih 19 je retestiranih, za njih se zna od prije, dodano je na presici.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Krapinsko-zagorska županija ima pet novozaraženih korona virusom, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Dva novozaražena su iz Stubičkih Toplica, jedan iz Krapine, jedan iz Huma na Sutli i jedan iz Đurmanca.

Rezultati su to 121 uzetog brisa unazad 48 sati. Njih 115 je negativno, još se čeka rezultat jednog nalaza.

SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA

Jedna osoba preminula, tri novooboljela. Više OVDJE.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 24.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su 4 osobe više izliječene. Do sada su ukupno izliječene 42 osobe, a tri su preminule.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Ministar Vili Beroš je u kninskoj bolnici. Župan Goran Pauk je kazao kako je i dalje 83 slučajeva u županiji. "Danas nema novooboljelih", rekao je.

Više pročitajte OVDJE. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na konferenciji za novinare Stožera rečeno je da je testirano 127 osoba. "Pozitivan nalaz je 1. To je kontakt već oboljele osobe. Ukupno je 115 slučajeva. Imamo 11 izliječenih u zadnjih 24 sata", rekli su.

Trgovački centri nisu dobili dozvole rad. Trgovine poput DM-a i Mullera imaju u asortimanu higijenske i prehrambene proizvode pa zato rade.

"Nemamo ovog trenutka odgovor na pitanje kako će se ići na mise, a kako u školu", rekli su u Stožeru.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

"Na današnji dan nemamo novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 napodručju Sisačko-moslavačke županije. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“  Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju", izvijestio je sisački stožer.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Vezano za situaciju koronavirusa, šesti dan za redom nema novooboljelih osoba. 
U posljednja 24 h uzeto je dodatnih 7 uzorka. Pristiglo je 12 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka. 

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 296 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 145 osoba. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 86 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije. 

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, provjerom iste nisu potvrđene.

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Deveti dan zaredom, na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema zaraženih osoba koronavirusom. Testirano je 17 osoba. Broj osoba u samoizolaciji na području županije svakog dana sve je manji, trenutno je u samoizolaciji 243 osobe. U posljednjih 24 sata zabilježena su 3 kršenja mjera samoizolacije, ukupno 44 do sada, javlja Bjelovar.info.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Ni Zadarska županija nema novooboljelih. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije je 84. Do danas je ozdravila 31 osoba. U Općoj bolnici u Zadru liječe se 3 osobe, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

ISTRA

U Istri je ispitano 56 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih. Izliječene su 2 osobe, što čini ukupno 72 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Trenutno je na ispitivanju 5 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), koji su uzeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 24. dan bez novooboljelih osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 211 osoba, a ukupno je testirano 273 osobe.