Prijava

Vaša prijava

Većina županija nema novih slučajeva koronavirusa, u Splitu preminuo muškarac

['koronavirus']

U 14 sati Nacionalni stožer civilne zaštite obratit će se javnosti s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.

Kao i svakog dana, županijski stožeri će, također, otkriti podatke o broju zaraženih po županijama.

Razvoj situacije po županijama pratite na našem portalu:

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata, četvrti dan zaredom, nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj ozdravljenja i dalje je 34, a ukupan broj trenutno zaraženih 36.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

"Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije imamo jednu novu osobu pozitivnu na SARS-CoV-2 virus. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju", priopćili su iz stožera.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 25. travnja 2020.:

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedmi dan nema novozaraženih, a od 90 uzoraka poslanih na analizu u petak njih 46 je obrađeno, a 44 je još u obradi. 

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1578 uzoraka. Hospitaliziran je 21 pozitivan pacijent, 12 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, osam ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu, a jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja.

Osobi koja je svojedobno bila na respiratoru u KBC-u Split, a potom je vraćena na liječenje u OB Dubrovnik, stanje se dodatno poboljšalo te se više ne nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja. U JIL-u je i dalje jedan pacijent koji je intubiran i na respiratoru, a njegovo stanje je nepromijenjeno u posljednja 24 sata.

Ukupno je 464 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 22 slučaja kršenja samoizolacije. 

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

GRAD ZAGREB

Na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite objavljeno je kako je novozaražena jedna osoba. "U Gradu Zagrebu imamo 459 oboljelih i 250 oporavljenih građana", rečeno je na pressici.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

"U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je ostao nepromijenjen na 45, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 13 osoba, a dvije osobe s našeg područja liječe se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Na ime osoba oboljelih posljednjih dana epidemiološkom obradom mapirano je dodatnih 36 kontakata, čime trenutno imamo 82 kontakta oboljelih kojima je određena preventivna mjera samoizolacije i koji su pod aktivnim zdravstvenim nadzorom", objavio je Stožer.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji potvrđena su dva nova slučaja, u kojoj je kupno 127 oboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je 45 osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite za tu županiju.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

U Splitu preminuo muškarac, novooboljelih nema. Više pročitajte OVDJE. 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Noovooboljelih u protekla 24 sata nema ni u Krapinsko-zagorskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

U protekla 24 sata šest je novih osoba evidentirano kao ozdravljeno te je ukupan broj ozdravljenih osoba 36.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirana je 101 osoba, u Kliničkom bolničkom centru Osijek 87 i u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 14. Svi su testirani uzorci negativni te je i dalje broj oboljelih od koronavirusa na području naše županije 115.

"Nakon jučerašnjih 11, danas je još jednoj oboljeloj osobi drugi test za redom pokazao da nema prisutnosti virusa u organizmu pa je do sada od koronavirusa na području Osječko-baranjske županije izliječeno 53 osobe. Ni danas ne bilježimo nove smrtne slučaje uslijed koronavirusa, a u Respiracijskom centru KBC-a Osijek nema pacijenata", priopćili su iz stožera.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, objavio je županijski stožer. Tijekom petka je testirana 41 osoba i svi su nalazi negativni.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na koronavirus, priopćio je županijski Stožer. Dosad je u toj županiji oboljelo 39 osoba, a u protekla 24 sata tri su osobe izliječene, što znači da je ukupno 8 izliječenih osoba.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Na dan 25. travnja 2020. još je jedna osoba oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja Grada Šibenika koja se ne dovodi u vezu s prethodno oboljelom osobom i za koju su epidemiološki izvidi u tijeku. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u našoj županije je 84 od kojih imamo 32 ozdravljene osobe.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 6 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije: 

"Od jutros na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu pozitivnu na koronavirus  pa je ukupan broj zaraženih od početka epidemije na području Zadarske županije 85 . Novooboljela osoba je s područja grada Zadra . Do danas je  ozdravila 31 osoba.

U Općoj bolnici u Zadru liječe se 4 osobe od kojih su 2 na JIL-u,  a u biogradskoj bolnici  je 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru. 

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 409 osoba, a nadzor je istekao za 2287 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Obiteljski dom Giovanni, Obiteljski dom Cerin i Dom za odgoj djece i mladeži. U niti  jednoj  od ustanova  nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 280 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 18 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 25. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 252 osobe, a ukupno je testirano 309 osoba", objavio je tamošnji stožer.

ISTRA

Ispitano je 49 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Izliječeno je još osam osoba čime se broj ljudi koji su ozdravili popeo na 80.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

"Na području Bjelovarsko-bilogorske županije deseti dan za redom nema novozaraženih osoba koronavirusom. U protekla 24 sata testirana je 21 osoba i svi nalazi su negativni.

Od početka zaraze koronavirusom na području Bjelovarsko-bilogorske županije do danas bilo je potvrđeno 10 oboljelih od kojih je u međuvremenu 6 ozdravilo, dakle još jedna osoba u protekla 24 sata.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarko-bilogorske županije trenutno je 331. U posljednjih 24 sata zabilježeno je 1 kršenje mjera samoizolacije ili ukupno 45 do sada. Od kada policijski djelatnici županijske Policijske uprave vrše kontrolu mjera samoizolacije došli do brojke od 2957 provjera.

Hvala svim građanima koji se pridržavaju mjera vezanih uz suzbijanje pandemije koronavirusom, jer bez odgovornosti svakog pojedinca dobra epidemiološka slika na području Bjelovarsko-bilogorske županije ne bi bila moguća. Pridržavajmo se savjeta struke kako bi i dalje bili jedna od županija s najmanje zaraženih", stoji u priopćenju tamošnjeg stožera.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od korona virusa. U posljednja 24 sata, testirano je 12 osoba. Njihovi rezultati bili su negativni. I nadalje imaju šestero zaraženih od korona virusa, od kojih samo jedna osoba ima klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih pet ih nemaju. Jedna osoba se oporavila i ozdravila. Od početka bolesti COVID 19, na području županije, ukupno je testirano 435 osoba.