Prijava

Vaša prijava

U Splitsko-dalmatinskoj županiji četvero zaraženih koronom: Oboljele i tri medicinske sestre

['koronavirus']

U Hrvatskoj, govore posljednji službeni podaci Nacionalnog stožera, imamo 2030 zaraženih koronavirusom. Nako samo sedam u subotu, jučer je zabilježeno 14 novih slučajeva.

Od danas je krenula i prva faza popuštanja mjera

Županije objavljuju nove podatke o oboljelima. 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata nema novozaraženih, potvrdio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek, ističući da su tijekom prijepodneva stigli nalazi 45 uzoraka i svi su negativni, a čekaju se rezultati još četiriju uzoraka.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je županijski Stožer. Dosad je ukupno zabilježeno 20 pozitivnih slučajeva na području te županije, tri su osobe ozdravile, a jedna je preminula.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

u Varaždinskoj županiji nema ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih je 46 osoba, a ukupan broj ozdravljenih osoba je 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 13 osoba, a jedan pacijent je jučer prebačen u Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagreb. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

 U Karlovačkoj županiji jedna je novooboljela osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osobi koja je već ranije smještena u samoizolaciju i osjeća se dobro.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice ''Dr. Ivo Pedišić'' u Sisku smješteno je troje pacijenata, a ostali su na kućnom liječenju. Od ukupno 32 dosad potvrđenih slučajeva zaraze, na području te županije još je 15 oboljelih od koronavirusa.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa te se nastavlja povoljna epidemiološka situacija, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji jedna je novoboljela osoba od koronavirusa, a od početka epidemije oboljelo je 116 ljudi, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović rekao je na konferenciji za novinare da je od 49 jučer testiranih na Covid-19 pozitivna bila osoba s osječkog područja, a riječ je o kontaktu u samoizolaciji, koji je poznat epidemiolozima.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Već deveti dan nema novih zaraženih u ovoj županiji. Hospitalizirano je 18 pozitivnih pacijenta, dvoje je na intenzivnom liječenju. Ukupno je 330 građana u samoizolaciji.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

U ovoj je županiji dvoje novooboljelih od koronavirusa, a zabilježen je i prvi smrtni slučaj. kako je rečeno na konfrenciji stožera, noćas je umrla 82-godišnja žena zaražena koronavirusom, ali je imala i druge kronične bolesti. 

Više OVDJE

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije izvijestio je da su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, i to tri iz Splita i jedan iz Podstrane. Nitko od novooboljelih osoba nije povezan s domovima za starije i nemoćne. Među novooboljelima je troje zdravstvenih djelatnika - dvije su medicinske sestre KBC-a Split, dok je jedna medicinska sestra Stomatološke poliklinike. 93 medicinskih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. Na respiratoru je devet pacijenata. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, a dvije su osobe ozdravile, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je u toj županiji evidentirano 128 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, a izliječeno je 47 osoba.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije objavio je da u toj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a broj zaraženih osoba je 86. Ozdravilo je 37 osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je pet pacijenata, od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice i dalje su na respiratoru u KBC-u Split.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata nema novozaraženih, objavio je  županijski Stožer civilne zaštite.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od koronavirus, objavio je županijski Stožer. Dosad je ukupno zabilježeno 20 pozitivnih slučajeva na području te županije, od čega su tri osobe ozdravile, a jedna je preminula .

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Novooboljelih osoba deveti dan zaredom nema u Ličko-senjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer. U Udbini, koja je bila žarište u ovoj županiji, jučer je ukinuta i karantena. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA 

U posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a ozdravile su još dvije osobe, objavio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupno je dosad oboljelo 39 osoba, a ozdravilo ih je 10.

ZADARSKA ŽUPANIJA 

Na području Zadarske županije nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječenih je 37. U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu nalazi se 4 osoba od kojih je jedna na JIL-u, a u bolnici u Biogradu liječi se 7 lakših pacijenata. Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor provodi se nad 459 osoba, a istekao je za 2332 stanovnika sa područja Zadarske županije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U ovoj županiji nema novooboljelih. U Istri je unutar 24 sata ispitano 11 uzoraka i svi su negativni na koronavirus. Izliječen je jedan pacijent, što čini ukupno 82 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji je 27. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene pozitivne osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 264 osobe te je ukupno testirano 313 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije, šesti dan zaredom nema novooboljelih, odnosno pozitivnih na koronavirus, objavili su iz ove županije na facebooku. U posljednja 24 sata, testirano je sedam osoba. Njihovi rezultati bili su negativni. I nadalje imaju šestero zaraženih od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA 

Dvanaesti dan zaredom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Sve o koronavirusu iz minute u minutu čitajte OVDJE.