Prijava

Vaša prijava

Silovali cimera iz ćelije: 'Htjeli su me silovati i drškom od metle. Od batina sam bio polumrtav'


Zbog silovanja i teškog ozljeđivanja tada istražnog 60-godišnjeg zatvorenika, koji je prije tri i pol godine boravio u sobi 44 na III. odjelu remetinečkog zatvora, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno su osuđena njegova tri bivša cimera.

N.V. (31) osuđen je na pet godina zatvora, E.O. (27) na dvije i pol, dok je dvije godine dobio F.Š.H. (27).

Prema optužnici, trojac je psihički i fizički danima zlostavljao muškarca koji je s njima 2016. godine bio u ćeiji. Prvo ga je N.V. odvukao u toalet i prisilio da klekne na pod kako bi ga oralno zadovoljio. A kada su otkrili razloge zbog kojih je pritvoren (četiri godine držao mrtvu majku u stanu o.pa) F.Š.H. je drugu dvojicu nagovarao da ga tuku govoreći im gdje da udaraju. Šakama su ga tukli po glavi, leđima i rebrima pri čemu su 60-godišnjaku nanijeli teške tjelesne ozljede unutarnjeg krvarenja moždane ovojnice. Optuženi trojac se ne smatra krivim.

N.V. je odbacio tvrdnje da je cimera spolno zadovoljavao u toaletu, ali je priznao da je u više navrata nasrtao s E.O na sredovječnu žrtvu, piše Jutarnji list.

Za gnjusno zlostavljanje u ćeliji doznalo se kad je E.O. odlučio si prisvojiti tuđi doručak pa je izbila svađa.

E.O. u sudnici se branio šutnjom, baš kao i F.Š.H. koji je, pak, u tužiteljstvu iznio obranu.

Zatvorsko maltretiranje koje je počelo sa sitnim provokacijama maltretirani čovjek je detaljno opisao.

"F. me tražio da pjevam, a kad nije bilo dobro, huškao bi drugu dvojicu da me pretuku. Zabranjivao mi je da sjedim za stolom. Izmišljao je igre. Sve same neke gluposti. F. me samo jednom tukao po nogama dok sam ležao na krevetu a druga dvojica su me non stop pljuvala po licu, trgali mi hlače. Kad me N. silovao u WC-u, drugi su to čuli i smijali se. A ja sam bio u šoku. Planirali su me silovati i drškom metle, ali do toga nije došlo jer je izbila svađa oko mlijeka. Bio sam polumrtav od udaraca. Završio sam na Rebru na neurokirurgiji", opisao je između ostaloga zlostavljani pritvorenik koji je zbog svog (ne)djela međuvremenu pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.