Prijava

Vaša prijava

U Osijeku umro muškarac: Na splitskom području još 11 zaraženih, među njima četiri njegovateljice

[]

U Hrvatskoj su u srijedu potvrđena 2062 slučaja koronavirusa. Izliječeno je 1288 osoba, a preminulo je 68. 

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija sa novooboljelima. 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a svih 64 uzorka poslanih na analizu u srijedu su negativni. Ukupno je 112 zaraženih. Imamo i tri izliječene osobe, dvoje djelatnika Doma za starije Ploče te jedna osoba iz Opuzena. Ukupno je 57 izliječenih osoba.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj i u Međimurskoj županiji u četvrtak nema novoozaraženih koronavirusom, izvijestili su županijski stožeri.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek rekao je da je ozdravila još jedna osoba, tako da je ukupno u toj županiji dosad 64 ozdravljenih.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću iz Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 194 obrađena testa 11 je novooboljelih osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita četiri, u Solinu jedna, Kaštelima jedna, Makarskoj dvije, Otoku dvije i Podgori jedna.

Među novooboljelim osobama četiri su njegovateljice doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj (dvije iz Makarske, jedna iz Podgore i jedna iz Otoka), koje se nalaze u samoizolaciji već 14 dana te u tom vremenu nisu bile u kontaktu niti sa korisnicima niti sa djelatnicima doma. Nakon isteka 14 dana, iste su testirane na covid infekciju i njihov nalaz je pozitivan.

94 osobe su hospitalizirane. Devet osoba nalazi se na respiratoru i to sedam iz Splitsko dalmatinske županije i dvije iz Šibensko kninske županije. Čak 106 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije drugi dan za redom nema novooboljelih osoba. Evidentirano je ukupno 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Osam je osoba izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 66 osoba, a tri su preminule.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih osoba od virusa COVID 19. U protekla 24 sata testirano je 13 osoba, a ukupno su dosad testirane 423 osobe.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva. U posljednja 24 h napravljeno je pet dodatnih uzorka. Pristiglo je pet negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja pet uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od Covid-19 od kojih su tri osobe izliječene. Testiranje na korona virus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 314 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 169 osoba.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U ovoj županiji nema novooboljelih. U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 37 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su 2 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je jedna osoba u Zagrebu na liječenju, sedam osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 20 osoba je do sada izliječeno. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije peti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječene su 42 osobe. U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu. 

Policija je zaustavila šest osoba koje su pokušale napustiti mjesto prebivališta bez propusnice, kršenja mjera samoizolacije nije bilo.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na Klinici za infektologiju osječkog KBC-a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus pa je od početka epidemije na području Osječko-baranjske županije do sada preminulo osam osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

Riječ je o onkološkom bolesniku, rođenom 1953. godine, koji nije imao komplikacija specifičnih za koronavirus te se nije nalazio na respiratoru, priopćeno je iz Stožera

Ističu kako je tijekom posljednja 24 sata na području Županije testirano ukupno 127 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan na Covid 19, a riječ je o osobi s područja Harkanovaca i kontakt je otprije oboljele osobe. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istarskoj županiji je u zadnja 24 sata ispitano 74 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 12 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Devet dana zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba na COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U zadnjih 24 sata, testirano je 39 osoba. Njihovi rezultati na korona virus bili su negativni. Do sada je ukupno testirano 520 osoba. 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirane su 22 osobe i svi nalazi su negativni.

Tako sada na području županije već 15 dana za redom nema novozaraženih COVIDOM 19. Od početka pandemije na području županije bilo je zabilježeno 10 oboljelih, od kojih je u međuvremenu 7 ozdravilo.

Sve o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu čitajte OVDJE