Prijava

Vaša prijava

Ohrabrujuće vijesti od jutra: Niz županija nema novih zaraženih, Osijek broji četiri nova slučaja

['zdravstvo', 'liječnici', 'cjepivo', 'pandemija', 'Lijek', 'LIJEČENJE', 'epidemija', 'županije', 'javno zdravstvo', 'koronavirus']

Na snagu je danas stupila druga faza popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera te se postupno normalizira rad javnog zdravstvenog sustava, kao i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

Sve o koronavirusu pratite OVDJE

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je osam novozaraženih od koronavirusa, a ukupno 2096 ljudi dok je dosad preminulo njih 79. 

Nacionalni stožer civilne zaštite, kao i svaki dan, objavit će nove objedinjene podatke u 14 sati na konferenciji za medije u Zagrebu, a u međuvremenu županijski stožeri objavljuju podatke po županijama.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već 19. dan zaredom nema novozaraženih osoba koronavirusom.

Na području naše te županije od početka pandemije bilo je zaraženo 10 osoba, a njih sedam je ozdravilo. Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u samoizolaciji 517 osoba. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a do sada je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska zabilježila ukupno 51 takav slučaj. Također, kontrole poštivanja mjera samoizolacije izvršene su 3609 puta, objavili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije te građane i građanke pozvali da se i dalje odgovorno ponašaju, pogotovo s obzirom na to da je s današnjim danom počela druga faza popuštanja epidemioloških mjera.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 34. dan bez novooboljelih osoba, a od 22. travnja u Županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 314 osoba, a ukupno je testirano 478 osoba, objavila je Požeško-slavonska županija.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Istarskoj županiji je testirano 15 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus te nema novooboljelih. Trenutačno je na ispitivanju još 11 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Zadarske županije priopćio je da na području Županije nema novooboljelih od koronavirusa, a do sada je ozdravilo 58 osoba.

Jučer su testirana 42 uzorka. Od početka testiranja na koronavirus do danas ukupno je testirano 1688 osoba. U zadarskoj Općoj bolnici na liječenju je troje pacijenata i nitko od njih nije na respiratoru.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Dva tjedna nema novoobljelih, 48 je ozdravljenih osoba, a u Crikvenici više nema pacijenata i na području Županije ne trebaju propusnice, kazao je župan Zlatko Komadina na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravskoj županiji, u zadnja 24 sata, nema novozaraženih osobe na koronavirus, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je osmero oboljelih, jedna osoba se oporavila, a trenutno je 275 osoba u samoizolaciji. U zadnja 24 sata, analizirano je 16 uzoraka i svi su bili negativni na COVID 19. Ukupno je testirano 614 osoba.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Već 16. dan zaredom nema novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji, priopćio je županijski stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirane su tri osobe, a rezultati se očekuju tjekom dana. U Županiji su od početka epidemije oboljele ukupno 22 osobe, od čega su tri osobe izliječene. Testirano je 328 osoba, a pod aktivnim nadzorom s obzirom na mjeru samoizolacije je 167 osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Dosad je testirano 1168 osoba, od toga je pozitivno 40, izliječenih je 24. U samoizolaciji je trenutno 390 osoba, a hospitaliziranih u bolnici nema.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da imaju četiri nove pozitivne osobe na koronavirus, a riječ je o kontaktima ranije oboljelih. Ukupno u Županiji ima 129 slučajeva, a izliječene su 93 osobe.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kinske županije priopćeno je da na području županije nema novooboljelih osoba. Broj oboljelih u županiji i dalje je 90.

Oporavilo se 60 osoba od kojih su 23 s područja Općine Murter-Kornati, pet s područja Grada Vodica, osam s područja Grada Drniša, 10 s područja Grada Knina, devet s područja Grada Šibenika, tri s područja Općine Tisno, jedna osoba s područja Grada Skradina i jedna osoba s područja Općine Promina.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice i dalje se liječe dva pacijenta, ni jedan nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 75 osoba, od čega je 30 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1496 uzoraka.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije šest dana za redom nema novooboljelih, a u odnosu na dan ranije još je jedna osoba izliječena. Do sada su ukupno izliječene 82 osobe, a četiri su preminule.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Od 32 pacijenta s područja ove županije ostala su još četiri pacijenta.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice ''Dr. Ivo Pedišić'' Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. Jedan pacijent koji je ozdravio od koronavirusa još je na bolovanju i vratit će se na redovan posao po ispunjenju epidemioloških kriterija.