Prijava

Vaša prijava

Lokalni stožeri: U Splitu i Zagrebu po jedan, u Dubrovniku troje novooboljelih

['županije', 'koronavirus']

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je objavio da je u Hrvatskoj zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te da je ukupan broj zaraženih dosad 2112.

Županijski stožeri objavljuju podatke o koronavirusu.

Koprivničko-križevačka županija

U Koprivničko-križevačkoj županiji dvije osobe preminule su, obje korisnici Doma za starije i nemoćne. Broj oporavljenih je isti, 24, a još je jedna osoba zaražena te ih je ukupno 72, rekao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić. Preminuli su bili godište 1924 i 1932. i radi se o kroničnim bolesnicima.

Grad Zagreb

U Zagrebu je u utorak detektiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno 17 osoba, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Jučer je u Zavodu testirano 218 osoba, od kojih je jedna pozitivna, a 17 osoba je stavljeno u mjere samoizolacije", izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić. 

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja, prošlo je 70 korisnika, nikome nije određena mjera samoizolacije, a 30 je poslano na testiranje.

Iz stožera su podsjetili da je danas u ponoć krajnji rok za prijavu štete na građevinama oštećenih u potresu 22. ožujka, a do sada je zaprimljeno oko 23.980 prijava prijava. 

Do sada je pregledana 17.371 građevina, od toga je 5,2 posto neuporabljivih objekata, privremeno je neuporabljivo 21, posto, a uporabljivih objekata je više od 70 posto. 

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, ali je jedna osoba ozdravila.

Ukupno je do sada oboljelo 47 osoba, a ozdravilo je njih 32. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin  trenutno se nalazi 12 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu još uvijek se liječe tri osobe s našeg područja. 

Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Od ukupno dijagnosticirana trideset i tri pacijenta oboljela od ove zarazne bolesti preostala su još samo dva pacijenta, a ostali su ozdravili, priopćio je u srijedu 6. svibnja županijski stožer civilne zaštite.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od ponedjeljka su negativni, a u obradi je još 34 uzorka poslanih na anlizu u utorak. Ukupno je 115 zaraženih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2068 uzoraka.

Tri nova utvrđena slučaja epidemiološki su kontakti medicinske sestre kojoj je potvrđena COVID-19 infekcija krajem travnja. Riječ je o zdravstvenim radnicima, jednoj medicinskoj sestri koja je bila u samoizolaciji od 28. travnja, jednoj medicinskoj sestri koja je na porodiljnom dopustu, te tehničaru iz OB Dubrovnik. Sukladno epidemiološkoj preporuci u samoizolaciju je stavljeno osam djelatnika OB

Dubrovnik, a treba istaknuti kako ne postoji bojazan od eventualnog prijenosa na pacijente. Svo troje novozaraženih su s područja Dubrovnika. Također još je jedna osoba izliječena s područja Konavala.

S današnjim danom hospitalizirano je 11 pozitivnih pacijenta, 10 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 183 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 31 slučaj kršenja samoizolacije.

Brodsko-posavska županija

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je da je jučer bio devetnaesti dan otkako županija nema novooboljelih osoba.

Ukupan broj oboljelih osoba jučer na području Brodsko-posavske županije iznosio je 20, od čega je ozdravilo osam osoba, te nažalost jedna osoba je preminula.

Doktor Ante Cvitković kazao je da su pristigla 34 nalaza s novogradiškog područja te nalazi iz Slavonskog Broda i da nema novooboljelih.

Splitsko-dalmatinska županija

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 188 obrađenih testova samo je jedna novooboljela osoba iz Splita zaražena koronavirusom.

U odnosu na jučerašnji dan još je 5 osoba izliječeno te je ukupno na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno 322 osobe.

U županiji javljaju da je 69 osoba hospitalizirano, 143 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji, 8 osoba je na respiratoru od toga pet iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije.

Devet osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 506 slučajeva zaraze korona virusom.

Osječko-baranjska županija

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da na području županije u zadnja 24 sata testirano ukupno 137 testiranja te da su rezultati testova negativni, odnosno nema novooboljelih.

Pet osoba je izliječeno, ukupno je izliječeno 100 osoba.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije već osmi dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla u protekla 24 sata ozdravilo je još 15 osoba – 4 iz Pregrade, 3 iz Krapine, 2 iz Jesenja, 2 iz Desinića, 1 iz Zaboka, 1 iz Klanjca, 1 iz Đurmanca i 1 iz Petrovskog.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 92, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 46. Dosad je testirano 1860 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 41 osoba.

U protekla 24 sata uzeta su 94 brisa, 14 ih je negativno, a za preostale se još čekaju rezultati.

Osječko-baranjska županija

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da na području županije u zadnja 24 sata testirano ukupno 137 testiranja te da su rezultati testova negativni, odnosno nema novooboljelih.

Pet osoba je izliječeno, ukupno je izliječeno 100 osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 6.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije osam dana za redom nema novooboljelih, a dvije su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 89 osoba, a četiri su preminule.

Zadarska županija

U Zadarskoj županiji jedanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Broj ozdravljenih popeo se na 63.

Do danas su uzeti uzorci 1826 osoba, a samo tijekom jučerašnjeg dana 82.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da nema novooboljelih od koronavirusa.

Svi pristigli nalazi su negativni, i oni od jučer kao i dio nalaza uzoraka uzetih u ponedjeljak.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a dosad su ozdravile 62 osobe, od kojih je 23 s područja Općine Murter-Kornati, petero s područja Grada Vodica, osmero s područja Grada Drniša, 12 s područja Grada Knina, 9 s područja Grada Šibenika, 3 s područja Općine Tisno, te po jedna osoba s područja Grada Skradina i Općine Promina.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji osamnaesti dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 4 osobe uzimanjem uzoraka, pristiglo je 9 negativnih nalaza testiranja te se tijekom dana očekuju rezultati za 4 uzeta uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 339 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 159 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih.

Trenutno u županiji 1 osoba je hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti, koja nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma.

U protekla 24 sata nema novih izliječenih osoba, te ukupno do sada izliječeno 26 osoba na području županije.

U protekla 24 sata testirana je 51 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 1270 osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 371 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo da se radilo o kršenju samoizolacije.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19, u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 7 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni i 1 nezdravstveni radnik.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 3, od kojih su 1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničari.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 36. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 305 osoba, 41 uzorak je poslan na analizu, te ju ukupno testirano 601 osoba", stoji u objavi stožera.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri tjedna nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 39 osoba, 35 nalaza je negativno, a za 4 osobe nalazi se očekuju tijekom dana.

Do sada je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus pozitivno bilo 10 osoba, a 7 njih je ozdravilo. U samoizolaciji je trenutno u našoj županiji 445 osoba.

Već nekoliko dana nije bilo kršenja mjera samoizolacije, ukupno je do sada bio 51 takav slučaj, a policija je obavila i 3691 kontrolu provođenja mjera samoizolacije.

Primorsko-goranska županija

Iz županijskog Stožera civilne zaštite izvijestili su da već 15. dan nema novooboljelih od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji, a jedan pacijent je ozdravio.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 68 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 21 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Virovitičko-podravska županija

Među 23 testirana uzorka na korona virus u posljednja 24 sata, osoba s područja Virovitičko-podravske županije, nije bilo pozitivnih na COVID 19.

Tako na području županije i nadalje ima šestero zaraženih od korona virusa.

Od početka pandemije korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, devetero ljudi je bilo pozitivno na COVID 19, a troje ih je ozdravilo, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Trenutno je na području Virovitičko-podravske županije 264 osoba u samoizolaciji.