Prijava

Vaša prijava

Stožeri imaju nove podatke: Više županija je 'korona free', za sada samo jedan slučaj


U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom, tako da su dosad ukupno oboljele 2224 osobe, priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Zaraženi koronavirusom otkriveni su u Zagrebu i Karlovačkoj županiji. Do sada je testirano 52.425 osoba, od kojih u posljednja 24 sata 857.

Hospitaliziranih je pet manje, što znači da je 137 osoba na bolničkom liječenju, od kojih je devet osoba na respiratoru. 

Stožer navodi da je ukupno ozdravljenih 1913, odnosno 44 ozdravljena više nego jučer. 722 ih je otpušteno iz bolnice, a kod kuće su ozdravile 1162 osobe. 

Dosad je umrlo 95 osoba zaraženih koronavirusom.

Županijski stožeri počeli su objavljivati najnovije podatke:

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjskoj županiji 29. dan nema novooboljelih osoba.

U posljednja 24 h provedeno je dodatno testiranje 6 osoba, čekaju se rezultati za 15 uzetih uzoraka. Ukupno su oboljele 22 osobe od koronavirusne bolesti, dosad je 21 osoba izliječena. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih od  COVIDA-19. 

U županiji su još četiri pacijenta oboljela od ove bolesti.

Situacija u domovima umirovljenika također je pod nadzorom. Svi uzeti brisovi djelatnicima i korisnicima radi laboratorijske pretrage na koronavirus su negativni.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od petka su negativni, a 34 uzorka uzeta u subotu su u obradi.

Ukupno je 118 zaraženih, 90 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslana su 2654 uzorka.

S današnjim danom hospitalizirana su 3 pozitivna pacijenta, 2 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent (koji nije intubiran) u Jedinici intenzivnog liječenja.

Ukupno je 17 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je 36 slučajeva kršenja samoizolacije.

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata nema novozaraženih. Testirano je 239 uzoraka. Broj oporavljenih ostao je isti kao jučer, 442. 

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 258 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba koja se nalazila u samoizolaciji i to iz Otoka. Na području Splitsko-dalmatinske županije dosad je izliječeno 418 osoba.

36 osoba je hospitalizirano. 39 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 7 osoba je na respiratoru i to 4 Splitsko-dalmatinske županije i 3  iz Šibensko-kninske županije. 2 osobe se nalaze u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Već 33 dana nema novooboljelih te je do sada ukupno obavljeno 821 testiranje, a Međimurje je 9. dan za redom "korona-free" županija.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Devetnaesti dan za redom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji. Do danas je u toj županiji evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19. Testirane su 94 osobe i svi pristigli nalazi bili su negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati još dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana. Nakon 12 pozitivnih osoba povezanih sa povratkom grupe radnika iz Švedske (7 radnika i 5 obiteljskih kontakata), ovo je treći dan zaredom bez novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije i dalje iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, još je 16 aktivnih oboljelih osoba.

ISTARSKA ŽUPANIJA

"Unutar 24 sata ispitana su 92 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 9 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, a o rezultatima nalaza bit ćete naknadno obaviješteni", navodi istarski stožer.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko – zagorske županije već 19 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 120, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 18. U protekla 24 sata testirano je 80 uzoraka, od kojih je 78 negativno, dok se za još 2 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testiran ukupno 2.491 uzorak. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 16 osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "korona-free". Ukupan broj slučajeva i dalje iznosi 40.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Danas nema novooboljelih od COVID-19. Svi uzeti brisevi od korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Tako da je s današnjim danom broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91,kao i broj oporavljenih 77. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 88 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2108 uzoraka. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj županiji nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 48 uzoraka i svi su bili negativni.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji nema novooboljelih. Jedan je pacijent ozdravio.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji jedna je novooboljela osoba u odnosu na jučerašnje izvješće tamošnjeg stožera, međutim ističu kako je riječ o istom slučaju o kojem je jučer izvijestio Nacionalni stožer, koji podatke objavljuje kasnije od lokalnog. Stoga, izuzevši tu jednu osobu, nema novooboljelih.

Jučer su testirane 54 osobe i svi do sada pristigli nalazi su negativni. Ukupno je testirano 2250 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

"Na području Osječko-baranjske županije nastavljaju se pozitivna kretanja u vezi koronavirusa.

Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro (17. svibnja 2020. godine) pristigli u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 165 uzoraka te 11 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i svi su bili negativni. Ukupan broj oboljelih tako već deveti dan ostaje na 131 osobi.

Izliječena je još jedna osoba, pa su u KBC-u ostala samo dva pacijenta oboljela od koronavirusa. Na kućnom liječenju je 12 osoba. Ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području županije sada je 109 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 16 osoba, odnosno tri manje nego prethodnog dana, a policija je u dvije provjere zatekla obje osobe na prijavljenoj adresi", priopćio je Stožer.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je "korona-free", objavili su iz tamođnjeg stožera. Jučer je testirano šest osoba i svi su negativni. Prošla su već 32 dana kako u toj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Petnaesti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 19 uzoraka i svi su bili negativni. 

"Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 939 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od covida-19", objavio je Stožer.