Prijava

Vaša prijava

Najviše novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna osoba preminula u Brodsko-posavskoj

[]

Hrvatska je u srijedu imala 58 novih slučajeva koronavirusa, a bolest je aktivna kod još 633 osobe. 

Županije objavljuju kakva je danas situacija na njihovim područjima. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji je u protekla 24 sata pet novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, te je trenutno na tom području aktivno 38 slučajeva. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas do 11 sati evidentirano je 256 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je umrlo.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata Varaždinska županija bilježi jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi, bliskom obiteljskom kontaktu ranije zaražene osobe, koji se u vrijeme pojave simptoma nalazio u samoizolaciji.

Iz Varaždinske županije u četvrtak navode kako je taj muškarac zbog teže kliničke slike hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Na današnji dan u županiji je devet aktivnih slučajeva zaraze, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

GRAD ZAGREB 

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 170, a 347 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 195 uzoraka. Imamo šest novih slučajeva u Zagrebu. Posljedično tome, deset osoba je dobilo mjere samoizolacije", rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Trenutno, u Zagrebu je ukupno 170 aktivnih slučajeva i 347 samoizolacija. Od novih šest slučajeva zaraze, dva su kontakti s prethodno oboljelim osobama, jedan je "import" državljanin Češke, a tri za sada imaju negativne epidemiološke anamneze.

Ukupan broj oboljelih u Zagrebu je 1238, a broj preminulih i dalje je 23. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, priopćeno je iz Stožera BPŽ-a. Jedna je osoba preminula. 

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 167, dok je broj aktivnih slučajeva 13. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području županije je 66.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 24 nove pozitivne osobe na COVID-19 (18 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Drenovaca, 1 osoba iz Vukovara, 1 osoba iz Ivankova, 1 osoba iz Slakovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Cerića).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 472, od kojih je 276 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 81 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5959. U samoizolaciji na području županije je 415 osoba.  

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Iako je u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno 147 uzoraka niti jedan nije bio pozitivan na koronavirus. Tako lijepa vijest, odnosno zadnji dan bez novopozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije zabilježen je prije 47 dana (18. lipnja), priopćio je Stožer ove županije.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 28 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se dva nalaze na respiratoru, a jučer je mjera samoizolacije određena za 12 novih kontakata oboljelih osoba, pa je sada u samoizolaciji ukupno 226 osoba.
U zadnja 24 sata policija nije zaprimila dojave o kršenju samoizolacije, a u 11 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra kojem se utvrđuju kontakti i kretanje. U samoizolaciji je 131 osoba, a nadzor je istekao za 4801 stanovnika. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 61 uzorak. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su 4 osobe. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Jednoj novoj osobi, talijanskom državljaninu, potvrđena je zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji, od ukupno 42 uzorka koje je u zadnja 24 sata testirao županijski Zavod za javno zdravstvo.

"Osoba je talijanski državljanin koji boravi na području Istarske županije. Testiran je na prijemu Opće bolnice Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba, radi kojih je i hospitaliziran. U tijeku je postupak njegova povratka u matičnu državu“, rekao je u četvrtak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.