Prijava

Vaša prijava

Pravo mjesto za izlet: U zoološkom vrtu obitelji Lukač možete uživati u prirodi, maziti domaće životinje ili jahati konja

['zooloski-vrt', 'konj', 'zec', 'obitelj', 'imanje', 'opg']

Konji, magarci, koze, krave, purani, guske i kunići - autohtone vrste domaćih životinja iz gotovo cijele Hrvatske su atrakcija u malom turističkom dragulju, i to nadomak Varaždina.

Šesteročlana obitelj Lukač već godinama radi, ali i živi u svom privatnom zoološkom vrtu. Djecu uče vrijednostima suživota u prirodi, koja im je kažu puno draža od moderne tehnologije.

Lužan Biškupečki oaza je sreće za stotinjak domaćih životinja, ali i svakoga tko se nađe u njihovoj blizini.

{"RELATED":3850616}

Na ulazu u imanje koje se proteže na osam hektara gosti se dočekuju uz tri autohtone pasmine konja.

"Ovo je Buba, hrvatski posavac. Ono gore je Riđan, hrvatski hladnokrvnjak i ovo ovdje je Moni, hrvatski jahač i poni", rekao je Josip Lukač, vlasnik imanja u Lužanu Biškupečkom.

Upravo je Josip sa ovakvim načinom života htio pružiti, kaže, sretno djetinjstvo svojoj djeci, pa je tako i krenuo s OPG-om. Mali pomagači svakodnevno uskaču ocu, ali i majci noseći kante s vodom i hraneći životinje. Straha nema.

{"RELATED":3833282}

Kada su djeca u pitanju nema miljenika, ali zato ima među životinjama. Josipova najdraža je Zvonkica. Krava, lička buša stara pet godina.

"Ljubav moja najdraža. Vidi se iz priloženog", izjavio je.

Od istarskog, primorsko-dinarskog do sjeverno-jadranskog magarca,
istarske koze i hrvatske šarene koze, zagorskog purana sve do crne slavonske turopoljske i banijska šare.

"Imamo dvije pasmine goveda, imamo trenutno tri pasmine konja, ovce, tri pasmine magarca, svinje da ljudima prikažemo na jednom mjestu što Hrvatska nudi", rekao je Josip.

{"RELATED":3844218}

U turističke svrhe koriste svoju zemlju osam kilometara od Varaždina za simboličnu cijenu od 15 kuna i to za održavanje imanja, izgradnju nastambi te nabavku novih životinja.

Na ovom imanju možete uživati u prekrasnoj prirodi, možete razgledavati domaće životinje i maziti ih, možete jahati konja poput Riđana koji je stanovnik ovdje već dvije godine. Više od 10 tisuća ljudi posjetilo je ovo imanje kroz šest godina.

"Stalno sam sa svojom djecom i s ljudima koji dolaze ovdje tak da nije to opet samo biti majka i biti domaćica nego i s ljudima koji dolaze ovdje tak da je to usput i posao, posao i zadovoljstvo", izjavila je Nikolina Lukač, Josipova supruga.

Mjesto je to za obiteljski izlet upravo kod obitelji koja se odlučila okrenuti prirodi i nije požalila.