Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija: Novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom, u samoizolaciji 83 osobe

[]

U posljednja 24 sata na na području Zagrebačke županije zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 193, priopćio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. 

{"RELATED":3885044}

Tri novooboljele osobe su iz Samobora, dvije iz Jastrebarskog, po jedna iz Velike Gorice te općina Klinča Sela, Orle i Žumberak, dok je pet novooboljelih iz Svetog Ivana Zeline. Od 14 novooboljelih osoba, pet osoba su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja povezana su sa svadbom, dok je za pet slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 83 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje u 10 sati evidentirano je ukupno 612 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 406 osoba, a 13 ih je preminulo. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.