Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji 11 novozaraženih, u Zaprešiću jedan razred u samoizolaciji

['koronavirus']

U Zagrebačkoj županiji u četvrtak je zabilježeno 11 novozaraženih osoba koronavirusom - po troje u Velikoj Gorici i Svetom Ivanu Zelini, dvoje u Samoboru i po jedna osoba u Dugom Selu, u Bistri i Klinča Selu, a  jedan razred Srednje škole u Zaprešiću je u samoizolaciji zbog pozitivnog učenika.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas zabilježene su 634 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 449 osoba, a 13 ih je preminulo.

Trenutno su aktivna 172 slučaja.

Od 11 novooboljelih osoba dva su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja povezana su s privatnom proslavom, jedan slučaj je povezan s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za pet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 58 osoba. U samoizolaciji je jedan razred Srednje škole u Zaprešiću zbog pozitivnog učenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelirao je na sve stanovnike da se pridržavaju mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.


Natječaj INA “Zeleni pojas”