Prijava

Vaša prijava

RTL-ove kamere snimile dovođenje Kovačevića kasno navečer u Uskok

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Nakon što je rano jutros policija je s nalogom za pretres upala u stan predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića koji je uhićen s još desetak osoba danas u večernjim satima KOvačević je priveden u Uskok što je zabilježila RTL-ova kamera. 

Uskok je u četvrtak navečer pokrenuo istragu protiv direktora Janafa Dragana Kovačevića i još desetorice okrivljenika dok se za dvojicu gradonačelnika iz redova vladajućeg HDZ-a i oporbenog SDP-a koji su i saborski zastupnici čeka da im Sabor sutra i formalno ukine imunitet.

Istraga protiv predsjednika Uprave Janafa i ostalih pokrenuta je temeljem kaznene prijave 'policijskog Uskoka' nakon cjelodnevnih pretraga i ispitivanja u tužiteljstvu.

Uz direktora Janafa istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek, dok se skidanje imuniteta čeka za HDZ-ovog gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića.

Prvookrivljeni Petek je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove, pri čemu su fingirani pozivni natječaji.