Prijava

Vaša prijava

Istražuje se tko je 'krtica' koja je direktoru Janafa javila za akciju: Pokušao je uništiti mobitele

['korupcija', 'uskok', 'policija', 'pritvor', 'istraga', 'janaf', 'dragan-kovacevic']

Zbog optužbi za primanje mita i namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna na udaru policije i USKOK-a našla su se dvojica saborskih zastupnika i gradonačelnika Velike Gorice - HDZ-ov Dražen Barišić i Nove Gradiške - SDP-ov Vinko Grgić te predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević i njih trojica su zasad najzvučnija imena najnovije afere.

{"RELATED":3888142}

Dio optuženih u aferi Janaf uključujući i Kovačevića sinoć je ispitan u sjedištu USKOK-a. Nakon što su noć proveli u pritvoru na Oranicama danas prijepodne će biti odvedeni sucu istrage koji će odlučivati o jednomjesečnom istražnom zatvoru. 

Sinoć su objavljeni detalji za što ih se sumniči pa je tako Kovačević s prvookrivljenim Krešom Petekom, osnivačem tvrtke Elektrocentar Petek, te Barišićem i Grgićem osumnjičen za namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna, a Peteka se sumnjiči da im je davao mito kako bi fingiranjem pozivnih natječaja osigurali da njegova tvrtka dobije unosne poslove. 

Tajna akcija trajala je godinu dana, tijekom koje su osumnjičenici praćeni i snimani su njihovi telefonski razgovori, piše Jutarnji list, ali je u posljednji čas zamalo propala. Istražitelji su u srijedu navečer otkrili da je Kovačeviću netko dojavio da mu se sprema uhićenje pa su odmah upali u Kovačevićev stan. 

On je navodno već počeo sklanjati određene stvari za koje je smatrao da bi ga mogle kompromitirati pa je pokušao uništiti i mobitele koje je policija ipak pronašla, a u tijeku je istraga da bi se utvrdila tko je bila osoba zbog koje je akcija zamalo propala.