Prijava

Vaša prijava

Odvjetnik prvookrivljenog u aferi 'Janaf': 'Odbacio je optužbe i nije želio odgovarati na pitanja'

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Policija je protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje da su počinili kaznena djela trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Velika akcija privođenja i pretresa odigrala se u četvrtak.

{"RELATED":3888238} 

Zbog optužbi za primanje mita i namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna na udaru policije i USKOK-a našla su se i dvojica saborskih zastupnika i gradonačelnika Velike Gorice - HDZ-ov Dražen Barišić i Nove Gradiške - SDP-ov Vinko Grgić te predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević.

Dio optuženih u aferi Janaf uključujući i Kovačevića sinoć je ispitan u sjedištu USKOK-a. Nakon što su noć proveli u pritvoru na Oranicama danas prijepodne će biti odvedeni sucu istrage koji će odlučivati o jednomjesečnom istražnom zatvoru.

{"RELATED":3888142} 

Kovačevića se s prvookrivljenim Krešom Petekom, osnivačem tvrtke Elektrocentar Petek, te Barišićem i Grgićem osumnjičen za namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna, a Peteka se sumnjiči da im je davao mito kako bi fingiranjem pozivnih natječaja osigurali da njegova tvrtka dobije unosne poslove.

Odvjetnik prvookrivljenog Peteka, Veljko Miljević, je kazao kako je njegov branjenik u petak ujutro u USKOK-u odbacio sve optužbe, nije aktivno iznosio branio te je odbijao odgovorati na pitanja. Tijekom dana bi trebao pred suca istrage.