Prijava

Vaša prijava

Nakon ukidanja imuniteta: Uhićen saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Dražen Barišić

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, osumnjičen u aferi Janaf, u petak je uhićen nakon što je sam došao u sjedište policijskog ureda za subijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta (PNUSKOK).

"Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a", priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

To je u izjavi Hini potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.

{"RELATED":3888526}

Neslužbeno se doznaje da se očekuje i uhićenje gradonačelnika Nove Gradiške Vinko Grgić kojega će policija dovesti u sjedište PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

{"RELATED":3888376}

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Uskok je u četvrtak navečer izvijestio da je istragu pokrenuo protiv 11 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je deset osumnjičenih predano ili će biti predano pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu.