Prijava

Vaša prijava

Sporna nabava automobila: Barišićem se na dan uhićenja bavilo i Povjerenstvo za sukob interesa

['drazen-barisic']

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, uhićen u petak zbog afere Janaf, bio je istog dana i na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog prijave da je grad kupovao automobile od autokuće Gašparić, no utvrđeno je da nije povrijedio zakonske odredbe.

HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice prijavljen je da grad kojem je na čelu te udruge i ustanove na području tog grada nabavljaju automobile od autokuće Gašparić.

 "Razvidno je da je poslovni odnos intenziviran i da je rezultirao kupnjom mercedesa za suprugu gradoačelnika", navodi se u prijavi.

{"RELATED":3888594}

Iz očitovanja grada i udruga proizašlo je, međutim da je automobile od te autokuće kupovao jedino Dom zdravlja Zagrebačke županije postupkom javne nabave o čemu odluku donosi ravnatelj.

Grad se očitovao da od 2010. obavlja servis u toj autokući te da od nje nije kupovao vozila.

Sjednica na kojoj je Povjerenstvo odlučivao hoće li protiv Barišića pokrenuti postupak zakazana je prije no što se saznalo za aferu Janaf zbog koje Uskok istražuje 13 osoba,  tereteći ih za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Barišić je uhićen u petak nakon što je sam došao u sjedište policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta pošto mu je ranije Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet.