Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnici u lisicama: Grgić i Barišić dovedeni na Županijski sud, čeka se odluka o istražnom zatvoru

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Velikogorički gradonačelnik i saborski zastupnik HDZ-a Dražen Barišić u subotu je tijekom ispitivanja u Uskoku u aferi Janafa negirao krivnju , što je prije njega učinio i uhićeni novogradiški gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Vinko Grgić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u petak jednomjesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenika u aferi Janaf zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Danas sud odlučuje o istražnom zatvoru za Dražena Barišića i Vinka Grgića.

{"GALLERY":2759130}

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

{"RELATED":3889134}

Jednomjesečni istražni zatvor je određen Vladi Zoriću, Damiru Vrbancu, Vatroslavu Sabliću, Vinku Grgiću, Zvonku Marasu, Tomislavu Jelisavcu, Mirjani Prodan, Katarini Gašparac i Ljubomiru Perušiću, dok je Iva Šuler puštena da se brani sa slobode.