Prijava

Vaša prijava

Počinje suđenje Damiru Škari za silovanje: 'Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što hoće'

['damir-skaro']

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici danas bi trebalo početi suđenje za silovanje Damiru Škari, bivšem čelniku Autokluba Siget i saborskom zastupniku HDZ-a. 

Podsjetimo, osvajača brončane olimpijske medalje u boksu tereti se za spolno uznemiravanje i silovanje zaposlenice AK Siget u kolovozu prošle godine.

Na današnjem pripremnom ročištu Škaro bi se trebao izjasniti o krivnji, a sud odlučiti o dokaznim prijedlozima tužiteljstva i obrane. Žrtva, objasnila je njezina odvjetnica Morana Rabar, ne mora doći na prvo ročište, pišu 24 sata.

Bivšu zaposlenicu već su iscrpno ispitivali putem videoveze, a na tom ispitivanju bila je i Škarina obrana te su imali priliku pitati što ih je zanimalo.

Škaro od početka tvrdi da nije kriv.

"Nisam počinio to za što me se tereti. Toj sam ženi samo pomagao jer je samohrana majka. Tog dana, 10. kolovoza 2019., dok smo radili u uredu, tražila me veću plaću. Rekao sam joj da joj ne mogu dati stimulaciju kao najboljoj djelatnici, zbog čega je bila revoltirana", rekao je u svojoj obrani.

{"RELATED":3831786}

Osim iskaza žrtve, njezinih roditelja, liječnice, kojoj se žrtva povjerila te još nekih zaposlenika AK Siget, tužiteljstvo je prikupilo i materijalne dokaze.

Ključnim bi se moglo pokazati DNK vještačenje žrtvine haljine. Naime, na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču haljine koju je taj dan nosila žrtva nađen je njezin, ali i Škarin DNK.

Škarin DNK nađen je i na donjem obrubu iste haljine. Žrtvi je zbog proživljenih trauma dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres. Tijekom istrage ispričala je što se dogodilo.

"Nakon što smo završili posao u njegovu uredu, krenula sam prema izlazu iz sobe. U tom momentu me napao s leđa, desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe te gurnuo svoju lijevu ruku u moja prsa. Uspjela sam se iščupati, odgurnula ga od sebe i rekla mu da stane. On me opet primio, nabio na sebe i savio mi obje ruke na leđa. Jednom rukom mi je držao ruke, a drugu je gurnuo ispod moje haljine. Molila sam ga da prestane, a on je odgovorio da će on raditi što hoće. Rekao mi je da će me, ako ne prestanem, baciti na krevet koji se nalazi u sobi i silovati. U tom trenutku gurnuo mi je prste u spolovilo", ispričala je žrtva.

Nije se sjećala kako ju je pustio, a nakon što je krenula prema izlazu, rekao joj je da stane, sjedne na kauč i pitao može li joj se ispričati.

Nakon posla otišla je na dogovorenu kavu, a potom kući, gdje su njezina djeca kasnije čula telefonski razgovor u kojem je kolegi s posla ispričala što se dogodilo.

Dva dana kasnije otišla je kod liječnice otvoriti bolovanje, a liječnica je sve prijavila policiji.