Prijava

Vaša prijava

U Zagrebu 16 novozaraženih, u Splitsko-dalmatinskoj županiji samo dva nova slučaja, šest županija bez novooboljelih

['koronavirus']

Županijski stožeri od jutra objavljuju najnovije brojke vezane za epidemiju koronavirusa na njihovim područjima

  • Grad Zagreb: 16 novih slučajeva zaraze
  • Krapinsko-zagorska županija: devet novih slučajeva zaraze
  • Zagrebačka županija: devet novih slučajeva zaraze
  • Međimurska županija: devet novih slučajeva zaraze
  • Brodsko-posavska županija: osam novih slučajeva zaraze
  • Bjelovarsko-bilogorska županija: sedam novih slučajeva zaraze
  • Vukovarsko-srijemska županija: šest novih slučajeva zaraze
  • Zadarska županija: šest novih slučajeva
  • Osječko-baranjska županija: dva nova slučaja zaraze
  • Primorsko-goranska županija: dva nova slučaja zaraze
  • Splitsko-dalmatinska županija: dva nova slučaja zaraze
  • Ličko-senjska županija: dva nova slučaja zaraze
  • Karlovačka županija: dva nova slučaja zaraze
  • Varaždinska županija: jedan novi slučaj zaraze
  • Istarska županija: nema novozaraženih
  • Sisačko-moslavačka županija: nema novozaraženih
  • Šibensko-kninska županija: nema novozaraženih
  • Požeško-slavonska županija: nema novozaraženih
  • Dubrovačko-neretvanska županija: nema novozaraženih
  • Virovitičko-podravska županija: nema novozaraženih
  • Koprivničko-križevačka županija: nema novozaraženih

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je devet novih osoba pozitivnih na koronavirus. U istom razdoblju pristiglo je i 55 negativnih nalaza.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 84.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Od jučer neobrađenih uzetih uzoraka 5 nalaza je pozitivno, a 6 negativno. Danas do 11 sati testirane su 163 osobe, 4 nalaza je pozitivno, 44 nalaza je negativno, ostalih 115 su u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 287 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Jedna ženska osoba (1934. godište) preminula je u Općoj bolnici Virovitica od covida-19. Žena je bolovala od brojnih komorbiditeta. Ona je šesta žrtva virusa SARS-CoV-2 s područja Virovitičko-podravske županije. Do sada su preminula tri muškarca i tri žene.

U posljednja 24 sata nema novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Testirano je 47 osoba, sve su bile negativne. Istodobno, oporavilo se ukupno 13 osoba pa je broj trenutno aktivnih na području Virovitičko-podravske županije 56.

U Općoj bolnici Virovitica hospitalizirano je šest osoba.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Od ukupno pristiglih 26 nalaza (24 Karlovac, 2 Ogulin), u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji su 2 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Radi se o dvije ženske osobe iz Karlovca i epidemiološka obrada je u tijeku.  

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a radi se o mlađoj osobi, sudioniku svadbene svečanosti 5. rujna, koja je simptome razvila u samoizolaciji, a liječit će se kod kuće. Ovo je ujedno već 21. potvrđeni slučaj s navedenog događanja.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Oboljele su dvije mlađe osobe s prebivalištem u županiji, kojima je boravište u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su i epidemiološki obrađene.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađen je 201 uzorak, a samo dva nalaza bila su pozitivna na koronavirus. Novozaražene osobe su iz Đakova i Đurđenovca. U istom vremenu epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odredili su samoizolaciju za još 75 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 445 osoba.

Među osobama u samoizolaciji od jučer se nalaze i dva djelatnika te 30 učenika iz više škola. U tom broju su i učenici jednog razreda osnovne škole s područja Grada Osijeka kojima je ta mjera određena nakon što je jedan učenik bio pozitivan na koronavirus. Za njih je organizirana nastava na daljinu.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije šest je novooboljelih od koronavirusa, četiri muške i dvije ženske osobe. Novozaražene osobe su s područja Zadra (3), Benkovca (1), Poličnika (1) i Sukošana (1). U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, obavijestio je tamošnji Stožer.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom te jedan slučaj pozitivne osobe koja ima prebivalište u drugoj županiji. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (2), općina Bebrina (2) te po jedna osoba iz općina Oriovac, Sibinj, Bukovlje i Vrpolje. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 605, dok je broj aktivnih slučajeva 118 (dvije aktivne osobe manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 15 osoba (jedna osoba više nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od Covida-19. Oboljele osobe su s područja Grada Gospića te Općine Perušić.

 U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno aktivno njih 187.

Od devet novooboljelih četiri su iz Velike Gorice, dva iz Vrbovca, dva iz Općina Kloštar Ivanić te jedan iz Općine Pisarovina. Četiri osobe su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je sa svadbom, dok je za četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom evidentiran je na područjima grada Daruvara te općina Đulovac i Hercegovac.

Među novooboljelim osobama je i jedan učenik. Pohađao je nastavu u Osnovnoj školi Rovišće i uslijed toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju jedan razred i četvero nastavnika Osnovne škole Rovišće.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. 

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 122 obrađena testa danas su dvije novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Otoka 1 i Solina 1 osoba.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je kako nakon pristiglih nalaza na području županije nema novih slučaja zaraze koronavirusom.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na covid-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Soljana i 1 s boravištem u drugoj županiji).

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Požeško-slavonskoj nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze Covidom-19. Trenutno je aktivno 139 slučajeva, 130 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a devet osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 678 osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji od jučer su na koronavirus pozitivne još dvije osobe koje su se zarazile dvije osobe koje su se zarazile od članova obitelji ili se radi o povezanosti s poznatim izvorom zaraze. S današnjim danom u županiji 84 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. 387 osoba je u samoizolaciji, od kojih je jedan razred obrtničke škole u Opatiji.

Naime, jedna se učenica zarazila unutar obitelji te je bila u kontaktu s učenicima svog razreda. Epidemiolozi su, zbog prevencije, učenike stavili u samoizolaciju.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka briseva (18 za administrativne potrebe) na covid-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa, priopćio je tamošnji stožer.