Prijava

Vaša prijava

Radnička fronta: 'Premijer je morao znati za afere, problem su Puljašić i Zulim'

['afera', 'premijer', 'radnicka-fronta']

Radnička fronta (RF) ustvrdila je u ponedjeljak da ako premijer Andrej Plenković nije znao za istragu protiv gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, morao je znati za istragu protiv gradonačelnika Požege Darka Puljašića i prijave protiv načelnika općine Seget Vinka Zulima.

Komentirajući Plenkovićevu izjavu "da je vrh stranke znao za radnje gospodina Dražena Barišića kao jednog iz afere oko Janafa, on se sigurno ne bi našao na parlamentarnim listama HDZ-a", RF u priopćenju ističe da je premijer i čelnik HDZ morao znati za afere druge dvojice HDZ-ovih saborskih zastupnika.

Premijer je sigurno morao znati za istragu protiv Darka Puljašića, trećeg zastupnika kojem je skinut imunitet, HDZ-ovog gradonačelnika Požege, čiji je grad uzeo skoro milijun kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za radove na školskoj dvorani koja ne postoji.

Problem je i Zulim

Osim toga, postoji još jedan HDZ-ov zastupnik, Vinko Zulim, protiv kojeg je podignuto preko 30 kaznenih i prekršajnih prijava, a našao se na listi HDZ-a i sada sjedi u Saboru.

RF podsjeća da je Zulim postao poznat već prvog dana konstituiranja novog Sabora "kada je urlao na našu zastupnicu Katarinu Peović, porijeklom iz istog kraja, da su joj pretci, partizani, bili – koljači".

U medijima je, napominju, već pisano o prijavi koja sadrži izjavu Zulimovog vozača koji je deset godina službenim autom vozio njegovog sina na treninge u HNK Hajduk u Split, o malverzacijama u TZ-u Seget, prenamijeni zemljišta Zulimove majke iz zelene površine u građevinsku radi izgradnje golf-terena, o mitu koje je zatražio za izgradnju lukobrana u Seget Vranjicu.

Navodeći kako se ne znaju rezultati istraga, u RF-u tvrde da su ih stanovnici Segeta izvijestili o istragama i o tome da je Plenković za njih morao znati u vrijeme slaganja listi za izbore jer su njega i ministra Ivana Malenicu, kao nositelja HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici o tome pismom izvijestili stanovnici Sigeta.

 


Počinju Dani EU baštine, posvećeni turopoljskom dijalektu

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike