Prijava

Vaša prijava

Stožer objavio: U posljednja 24 sata 135 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe umrle

['koronavirus']

U posljednja 24 sata u Hrvatsko je zabilježeno je 135 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1158. Nažalost, preminule su još tri osobe. 

Na bolničkom liječenju su 274 pacijenta, od toga je na respiratoru njih 26. 

{"RELATED":3895118}

Od početka epidemije u Hrvatskoj do danas ukupno je zabilježeno 16380 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 275 preminulo. Ukupno se oporavilo 14947 osoba, od toga 154 u posljednja 24 sata. 
 
U samoizolaciji su trenutno 8744 osobe. Do danas su ukupno testirane 300 492 osobe, od toga 4494 u posljednja 24 sata.

{"RELATED":3895066}

Podatke tijekom dana objavljuju i županijski stožeri.

Novih devetero zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji

Za novih devet osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata, a isto toliko ih je ozdravilo, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 135 covid-19 pozitivnih slučajeva, 462 osobe su u samoizolaciji, a dnevno se testira oko 600 uzoraka. Među novozaraženima petero su kontakti ranije oboljelih, a za četvero se još utvrđuje izvor zaraze.

U Domu za starije osobe u Delnicama, gdje se prošloga tjedna probio koronavirus kojim se zarazio 61 od ukupno 93 korisnika, stanje je sada dobro te nema novih zaraženih osoba. Jedna se štićenica vratila iz bolnice u Dom, dok u bolnici ostaje njih 12.

Osijek: U županiji šestero novozaraženih, umro 68-godišnjak

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 68-godišnji muškarac iz Darde, a u Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata zaraza je potvrđena za novih šest osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Umrli pacijent je, osim zaraze koronavirusom, imao i niz drugih komorbiditeta.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo tijekom u zadnja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, a zaraza je potvrđena za po dvije osobe iz Đakova i Vuke te po jednoj iz Valpova i Strizivojne. Na liječenju u osječkom KBC-u nalazi se 21 covidom-19 zaraženi pacijent, od kojih su četiri na respiratoru.  

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 26 novih kontakata ranije oboljelih osoba, pa su trenutno na području županije u samoizolaciji 543 osobe. Policija je obavila 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji, a kod jedne s područja Našica utvrdila je kršenje propisane mjere, kažu u Stožeru.

Šestero novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Novih šest koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko-neretvanska županija u zadnja 24 sata, a izliječeno je sedmero oboljelih, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Zaraženi su muškarac i tri žene iz Dubrovnika, a za njih troje utvrđena je epidemiološka veza.

Na covid-19 pozitivni su i žena iz Župe dubrovačke te muškarac koji nema prebivalište u županiji, a ima utvrđenu epidemiološku vezu. Među sedmero izliječenih njih četvero su iz Dubrovnika, po jedna osoba iz Metkovića i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 17 osoba, od kojih su dvije na respiratoru. U samoizolaciji je 277 osoba. Od početka pandemije u županiji je ukupno analiziran 14.151 uzorak.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 35 novooboljelih od Covida-19

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata je 35 novooboljelih od Covida-19,  od ukupno 861 obrađenog testa, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 18 ih je iz Splita, četiri iz Solina, po dvije iz Sinja, Marne  i Trilja, te po jedna iz  Kaštela, Imotskog, Makarske, Podstrane, Gradca, Zagvozda i Dugog Rata.

Od ukupno 35 novooboljelih s područja županije 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli  epidemiološki obrađuju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u uvom trenutku su ukupno 992 osobe u samoizolaciji. U KBC-u Split na bolničkom liječenju je 36 Covid pozitivnih osoba od kojih je šest na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

U Zagrebu 19 novih slučajeva, u izolaciji završilo 46 učenika

Novih 19 slučajeva zaraze zabilježeno je u zadnja 24 sata u Zagrebu zbog čega je mjera samoizolacije određena za 108 osoba, uključujući 46 srednjoškolaca i jednog nastavnika, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Od 19 novih slučajeva, deset su negativne epidemiološke anamneze, devet su kontakti prethodno oboljelih.

Među novozaraženima su dva pozitivna učenika iz dvije srednje škole zbog čega je u samoizolaciji završilo 46 učenika i jedan nastavnik.

Zaraženo osmero štićenika i djelatnik Doma za starije u Rugvici

Novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, gdje je u Domu za starije i nemoćne u Rugvici zaraza potvrđena za osam štićenika i jednom djelatniku.

Među novozaraženima troje su kontakti ranije oboljelih.

Samoizolacija je propisana za još 119 osoba.

U Krapinsko-zagorskoj županiji pet novih slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele osobe dolaze s područja grada Oroslavja, grada Zlatara te općina Hum na Sutli, Mače i Marija Bistrica.

U istom razdoblju ozdravilo je devet osoba, a pristigla su i 74 negativna nalaza, dok se čekaju rezultati za još tri uzorka.

Trenutno je 93 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije, a u samoizolaciji se nalazi 508 osoba.