Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju novozaražene: Izvor zaraze u Zagrebu je i vjersko okupljanje

['koronavirus']

Hrvatska danas ima 457 novi slučaja zaraze koronavirusom što je drugi najgori dan od kad je počela epidemija. 

Županije također prijavljuju visoke brojke novozaraženih: 

Grad Zagreb - 161 
Zagrebačka - 53 
Splitsko-dalmatinska - 51
Požeško-slavonska - 10 
Sisačko-moslavačka - 13 
Istarska - 1 novi
Primorsko-goranska - 17
Zadarska - 7
Dubrovačko-neretvanska - 14 
Bjelovarsko-bilogorska - 14

GRAD ZAGREB 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar, izjavio je da Zagreb danas ima 161 novozaraženu osobu, što je također rekord od početka epidemije. 

 

BJELOVARSKO BILOGORSKA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pri čemu je njih sedam vezano uz jedan privatni dom za starije osobe u kojemu je već bilo pozitivnih na Covid-19, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelim osobama četiri su korisnika doma za starije osobe i tri zaposlenika. Usto, jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pojavio se u još jednom domu za starije osobe na području grada Bjelovara i u tijeku je daljnja epidemiološka obrada.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 

U Zagrebačkoj županiji je u zadnja 24 sata zabilježeno 53 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite te županije.

Četrnaest novooboljelih je u Dugom Selu, šest je u općini Rugvica, po pet osoba je u Samoboru i Velikoj Gorici, četiri u Vrbovcu, po tri u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini i općini Brckovljani. Po jedna novooboljela osoba je u Zaprešiću i Jastrebarskom te općinama Brdovec, Bistra, Luka, Klinča Sela, Stupnik, Kloštar Ivanić, Križ i  Farkaševac. Izliječene su tri osobe.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA 

Zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika.  

ZADARSKA ŽUPANIJA

Sedam je novooboljelih osoba od koronavirusa, pet s područja Grada Zadra i dvoje s područja općine Privlaka. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 181 uzorak, pod aktivnim nadzorom je 279 stanovnika, a istekao je za njih 7680. Imaju 88 aktivnih slučajeva, 44 muške i 44 ženske osobe.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 370 obrađenih testova danas je 51 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 20, Imotskog 3, Makarske 1, Omiša 4, Sinja 6, Solina 3, Trilja 3, Trogira 4, Hrvaca 3, Jelse 1, Muća 1, Podstrane 1 i Runovića 1 osoba.

{"RELATED":3901930}


Od ukupnog broja novooboljelih 23 osobe su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1134 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 37 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 13 novozaraženih osoba koronavirusom - deset ih je s područja Siska, te po jedna iz Petrinje, Kutine i Popovače, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U sisačkim osnovnim školama, kako se neslužbeno doznaje, 13 je razreda u kojima se zbog mogućnosti zaraze provodi on line nastava. Stožer apelira na pridržavanje mjera i preporuka nacionalnog i županijskog stožera, kako bi se obuzdala epidemija. 

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 17 osoba, a 14 osoba je ozdravilo.

Na današnji dan na području Županije su 122 aktivna slučaja Covid 19.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 64 slučaja zaraze koronavirusom, 53 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 317 osoba, a ukupno je testirano 10.027 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 77 uzoraka, od kojih je 10 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

{"RELATED":3901896}