Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji 65 zaraženih: U samoizolaciji razred osnovne škole i dva razreda iz srednjih škola

['zagrebacka-zupanija', 'koronavirus']

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata je 65 novooboljelih od Covida-19, objavio je u petak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Među novozaraženima koronavirusom 18 ih je u Velikoj Gorici, 12 u Dugom Selu, 8 u Zaprešiću, 6 ih je u Samoboru, 4 u Rugvici, tri u Pušćoj, po dvoje u Jastrebarskom,  Ivanić-Gradu, Svetom Ivanu Zelini, općinama Bistra, Jakovlje i Dubrava te po jedna osoba u Svetoj Nedelji i Luki.

 Od 65 novooboljelih osoba, 33 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja su povezana s bolničkim ustanovama, jedan uz privatnu proslavu, dok je za 28 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

 Samoizolacija je propisana za još 162 osobe.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Jastrebarskom te po jednom razreda srednje škole u Velikoj Gorici i Samoboru.

 Od početka pandemije do danas u 10 sati  na području Zagrebačke županije evidentirane su 1262 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 649 osoba, a 20 ih je umrlo. Trenutno su aktivna 593 slučaja, podatci su županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

 Iz županijskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada.

Stožer CZ Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.