Prijava

Vaša prijava

Stižu loše vijesti iz lokalnih stožera: Zagreb broji skoro 800 novozaraženih, rekordni i Split i Rijeka

['bolest', 'pandemija', 'virus', 'koronavirus']

U posljednja 24 sata zabilježena su 2242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9745.

Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta, priopćio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.
 
Preminulo je 16 osoba.

Pristižu podaci iz lokalnih stožera.

DUBROVAČKO- NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvanaest osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Od dvanaest izliječenih njih sedam je iz Dubrovnika, tri iz Metkovića te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se sedamnaest osoba. U samoizolaciji se nalazi 729 osoba.

Od jučer obrađeno je 186 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 17 931.

PRIMORSKO- GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata je 131 novozaraženi koronavirusom, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite

Kako je priopćeno iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, dvije umrle osobe su u dobi od starosti 81 i 82 godine i bile su kardiološki pacijenti.

Na liječenju u riječkom KBC-u je 18 osoba, četiri su novoprimljene tijekom proteklog dana, a isto toliko je otpušteno. Dvije su u respiracijskom centru, a nitko nije na respiratoru.

U protekla 24 sata u županiji je ozdravilo 20 osoba, pa je sad aktivnih slučajeva 486. 

BRODSKO- POSAVSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u subotu o 12 novooboljelih od koronavirusa. 

Pod nazorom liječnika u slavonskobrodskoj bolnici trenutno je 18, a u novogradiškoj bolnici četiri su osobe pozitivne na koronavirus. Jedan pacijent je na respiratoru.

Na koronavirus trenutno je u županiji pozitivno 175 osoba.

Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno su 783 osobe, što je za 105 osoba više nego u petak.

U ovoj županiji od izbijanja pandemije koronavirusom je zaraženo ukupno 900 osoba. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije 21 je novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Većinom je riječ o kontaktima sa dosad oboljelim osobama, a novozaraženi su mlađe i srednje životne dobi.

Šesnaest novooboljelih je iz Zdrava, dvoje iz Biograda te po jedna osoba iz Svetog Filipa i Jakova, Poličnika i Vira.

SPLITSKO- DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 997 obrađenih testova danas je 266 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid.

Od ukupnog broja novooboljelih 128 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2100 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 51 covid pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 84 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju.

VUKOVARSKO- SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 68 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba preminula, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima devet je osoba iz Vukovara, po pet iz Vinkovaca, Bogdanovaca i Starih Jankovaca, po četiri iz Iloka i Jarmine, tri iz Antina, po dvije iz Županje, Drenovaca i Starih Mikanovaca, te po jedna iz Slakovaca, Cerića, Gunje, Ilače, Ivankova, Karadžićeva, Lovasa, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Soljana, Tovarnika i šest osoba sa boravištem izvan županije.

Jedna je osoba preminula.

Od početka epidemije u županiji su obolile 1523 osobe, od kojih su 1164 osobe izliječene, a 20 je preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.
U protekla 24 sata testirano je 225 osoba, te je testiranih do sada 15609 osoba.
U samoizolaciji su 1082 osobe.  

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije 158 je novooboljelih od koronavirusa, izvijestili su u subotu iz Županijskog Zavoda za javno zdravstvo i dodali da su u samoizolaciji učenici tri razreda iz Dugog sela te po jedan iz Velike Gorice i Zaprešića.

Samoizolacija je propisana učenicima dva razreda osnovne škole na području Dugog Sela zbog pozitivnog djelatnika i učenika, jednom razredu srednje škole u Dugom Selu zbog pozitivnog učenika te po jednom razredu osnovne škole na području Velike Gorice i Zaprešića zbog pozitivnih učenika.

Podsjećamo kako je s obzirom na epidemiološku situaciju s više od 1000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložio Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera.

Također, odlučeno je kako će od petka, 23. listopada Stožer civilne zaštite Zagrebačke svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti.

POŽEŠKO- SLAVONSKA ŽUPANIJA

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji otkrivena su 32 pozitivna testa od 157 obrađenih uzoraka. Trenutno su aktivna 134 slučaja zaraze koronavirusom, 118 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a ukupno je testirano 11.513 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri u protekla 24 sata, od toga se kod 21 osobe radi o epidemiološki uvezenim slučajevima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.  

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 322 uzoraka briseva na Covid-19 kojom prilikom je potvrđeno 29 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 21 osobe radi se o epidemiološki uvezenim slučajevima i to iz Rijeke i Slovenije šest, iz Zagreba pet, iz Bosne i Hercegovine tri te jedna osoba iz Slavonije", rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je kako se za četiri osobe radi o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, dok je za četiri slučaja u tijeku epidemiološka obrada.

Kozlevac je ponovio kako je pružanje zdravstvenih usluga u svim ustanovama Istarske županije kontinuirano i bez promjena.

U međuvremenu, od jučer su izliječene četiri osobe, u Istri je trenutno 171 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok je u mjerama samoizolacije 549 osoba. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji broje 42 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su dvije osobe korisnici doma za starije i nemoćne osobe. 

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 890 osoba. U samoizolaciji se nalazi 535 osoba.

KOPRIVNIČKO- KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je ako su na području županije u općoj populaciji potvrđens 23 nova slučaja bolesti COVID-19.

Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 138 slučajeva bolesti COVID-19, devet osoba se oporavilo, a na bolničkom liječenju su ukupno 24 osobe.

U Domu za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca preminula je jedna osoba s asimptomatskim pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je bila u samoizolaciji te je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 442 slučajeva bolesti Covid-19

GRAD ZAGREB

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar izvijestio je u subotu da je u Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 798 novozaraženih koronavirusom, a riječ je o onima s prebivalištem u Gradu Zagrebu.

Riječ je o najvećem broju novozaraženih u jednom danu u Zagrebu.

U Zagrebu će se danas otvoriti nova lokacija za testiranje na koronavirus na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.

Testiranja na novoj lokaciji provodit će se svaki dan od 8 do 11 sati.

Lokaciju su omogućili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ i Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević” kako bi se smanjile gužve na Gupčevoj zvijezdi, te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.

Otvaranju će nazočiti ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

SISAČKO- MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 35 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Riječ je o 17 osoba iz Siska, osam iz Petrinje, sedam iz Kutine, dvije osobe iz Popovače i jednoj osobi iz Novske.