Prijava

Vaša prijava

Županije objavljuju podatke o zarazi: Jedna se požalila da nema rezultate briseva od prije dva dana

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 20 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer.

Županijski stožeri također objavljuju svoje podatke, a zanimljivo je da su iz Koprivničko-križevačke županije objavili da još nemaju rezultate briseva  dijelom uzetih i prije dva dana. 

Koprivničko-križevačka: Rezultati još nisu došli

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako podatci o rezultatima testiranja na SARS-COV-2 unazad 24 sata i dio nalaza unatrag 48 sati još uvijek nisu pristigli, zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu na obradu u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“  i  Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Na mogućnost kašnjenja nalaza izuzetih uzoraka već smo ranije upozorili i molimo za razumijevanje, a odmah po primitku rezultata ćemo obavijestiti javnost. 

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, 25 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 585 slučajeva bolesti COVID-19, izvijestili su iz Ureda župana Koprivničko-križevačke županije.

{"RELATED":3915354}

Jučer je, gostujući u RTL-u Danas, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao kako procjene govore da bi u narednim danima mogli imati blagi rast zaraženih, ali da misli kako dalje neće rasti. 

U Sisačko-moslavačkoj županiji 63 novozaražene osobe

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata zabilježene 63 novozaražene osobe koronavirusom.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o 27 osoba s područja Siska, 25 s područja Petrinje, po tri osobe s područja Gline i Kutine, dvije osobe s područja općine Martinska Ves, te po jednoj osobi s područja Novske te općina Lipovljani i Dvor.

BBŽ: 41 novozaraženi koronavirusom

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u petak. 

Najviše je novozaraženih osoba u Bjelovaru, njih 30, četiri su s područja općine Rovišće, dvije s područja su grada Čazme, a po jedna novooboljela osoba s područja gradova Daruvar i Grubišno Polje te općina Veliko Trojstvo, Nova Rača i Berek.

U samoizolaciji su 503 osobe.

Primorsko-goranska županija: 135 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata utvrđeno je 135 novih slučajeva koronavirusa, a ozdravilo je 37 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. 

U županiji je trenutno aktivan 981 slučaj bolesti covid-19. 

U protekla 24 sata testirano je 737 osoba, a postotak pozitivnih je relativno visokih 22 posto.

Požeško-slavonska županija: 7 pozitivnih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 146 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 130 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba, a ukupno je testirano 12278 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 103 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih.

Istarska županija: 38 novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 286 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 38 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 11 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Rijeka (4), Zagreb (3), Republika Slovenija (4)). Za 20 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Kod 11 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Rijeka (4), Zagreb (3), Republika Slovenija (4)). Za 20 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Epidemiološka obrada je u tijeku za 7 osoba. Izliječeno je 28 osoba. Trenutno je 288 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 718 osoba.

Vukovarsko-srijemska: 78 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata  je  76  novih pozitivnih osoba na COVID-19 (18 osoba iz Vinkovaca, 15 iz Vukovara, 7 iz Ivankova, 5 iz Jarmine, 3 iz Iloka, 3 iz Retkovaca, 2 iz Starih Jankovaca, 2 iz Andrijaševaca, 2 iz Antina, 2 iz Gaboša, 1 iz Babine Grede, 1 iz Bogdanovaca, 1 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bršadina, 1 iz Cerića, 1 iz Gunje, 1 iz Komletinaca, 1 iz Korođa, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Šarengrada, 1 iz Tovarnika i 3 s boravištem izvan županije), a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1883, od kojih je 1446 osoba izliječeno, a ukupno je 24 preminule osobe. Trenutno je u županiji  26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 232 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 16912. U samoizolaciji na području županije je 892 osobe.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 36 radnika iz sustava zdravstva  (10 liječnika, 17 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 7 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 57 radnika (15 liječnika, 28 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 12 nezdravstvenih radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 8 nastavnika i 18 učenika. U samoizolaciji se nalazi 40 nastavnika i 388 učenika.

Dubrovačko-neretvanska županija: 56 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 37 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Župe dubrovačke i Blata, po tri iz Konavala i Stona te po jedna iz Opuzena, Smokvice i Vela Luke. Ukupno je zaražena 31 osoba muškog spola te 25 ženskih osoba, a za njih 47 utvrđena je epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: 15 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke te po jedna s Mljeta, iz Stona i Kule Norinske. 

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus, a četiri bolesnika su na respiratoru (neinvazivna ventilacija) U posljednja 24 sata obrađen je 201 uzorak, a od početka pandemije analiziran je ukupno 19 221 uzorak.

U samoizolaciji je 1103 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 90 slučajeva kršenja samoizolacije.

U Zagrebačkoj županiji 246 novih slučajeva zaraze

U Zagrebačkoj županiji je za još 246 osoba utvrđena zaraza koronoavirusom i trenutno je aktivno 1974 slučaja, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 2927 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 927 osoba, a 26 je umrlo. U odnosu na podatke od jučer, oboljelo je 246 osoba, a izliječeno je 70 osoba. 

Novozaraženih je najviše u Velikoj Gorici (38), Rugvici (35), Samoboru (30) i Zaprešiću (26) te Jastrebarskom (21). Samoizolacija je propisana učenicima 10 razreda osnovnih škola i 2 razreda srednje škole. 

U Karlovačkoj županiji 78 novih slučajeva

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1211 osoba, a na liječenju u karlovačkoj bolnici je 45 pozitivnih pacijenata.

Nitko nije na respiratoru, a umrle su dvije starije muške osobe od 79 i 80 godina (imale su pridružene bolesti). U ogulinskoj bolnici na covid odjelu leži 16 pacijenata. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 16 osoba.

Novi rekord od 127 oboljelih u Brodsko-posavskoj županiji

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u petak 127 novooboljelih od koronavirusa, što je dosad najveći broj registriranih slučajeva u Brodsko-posavskoj županiji.

U novogradiškoj bolnici umrla je žena rođena 1932. godine.

Na području Brodsko-posavske županije trenutno je 426 osoba pozitivno na koronavirus, 36 je pod nadzorom liječnika u bolnicama u Slavonskom Brodu (27) i Novoj Gradiški (9). Jedna osoba je na respiratoru.

Stožer je izvjestio i o novom žarištu u jednom privatnom domu za stare i nemoćne, gdje pozitivne nalaze ima 22 korisnika doma i devet djelatnika. Dio korisnika čija je klinička slika to zahtijevala je smješten u slavonskobrodsku bolnicu.

Zadarska županija: 63 novozaražena

na području Zadarske županije 63 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a uz kontakte ranije zaraženih osoba i obiteljske kontakte došlo je i do lokalne transmisije virusa.

S područja grada Zadra je 36 novozaraženih osoba, osam ih je s područja Općine Poličnik, četiri iz Općine Vir, po troje iz općina Ražanac i Sukošan, dvoje novooboljelih bilježe Biograd na Moru, Bibinje i Sv. Filip i Jakov, a po jednoga grad Nin te općine Polača i Posedarje. Trenutno je u Zadarskoj županiji 387 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, od čega 216 žena i 171 muškarac.

U samoizolaciji je 727 osoba, a aktivni nadzor je istekao za njih 8932. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 287 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitaliziran 21 pacijent, od kojih je dvoje na respiratoru. Pet pacijenata s lakšim simptomima smještena su u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu. Jedna je ženska  osoba preminula (rođ. 1944. god.)

Splitsko-dalmatinska županija: 343 novooboljelih

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1082 obrađena testa danas su 343 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju. 
Od ukupnog broja novooboljelih 134 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.Ukupno 1888 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 70 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 7 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 93 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju. 

Osječko-baranjska županija: 181 novi slučaj zaraze koronavirusom

U osječkome KBC-u u četvrtak su od posljedica zaraze koronavirusom umrle tri osobe, a u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zaražena je 181 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U Respiracijskom centru osječkoga KBC-a umrli su 81-godišnjakinja iz Šaga, 91-godišnjak iz Višnjevca te 66-godišnjak iz Osijeka, a uz covid-19 svi su imali i druge teže bolesti, priopćio je Stožer.

Od 500 uzoraka, koji su testirani u osječkome KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, 181 je bio pozitivan na koronavirus. Najviše novozaraženih, ukupno 84, bilo je u Osijeku i prigradskim naseljima, zatim 15 na đakovačkom području, deset na području Belišća, osam u Našicama te sedam u Čepinu, a ostala mjesta imaju manje novooboljelih.
Novozaražene osobe dolaze iz 44 mjesta na području županije, navode u Stožeru.

Na liječenju u osječkome KBC-u trenutačno je 109 osoba oboljelih od covida-19, što je 14 više nego jučer, s tim da je 14 pacijenata na respiratoru. Osam oboljelih smješteno je u Opću županijsku bolnicu u Našicama.

Prema podatcima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 39 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom u županiji je 3426 osoba. Policija je provela 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji te dvije provjere na dojavu građana, no nije utvrđeno kršenje te mjere. 

Šibensko-kninska županija: 27 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 27 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; devetero korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, 10 osoba s prebivalištem na području Grada Šibenika, tri osobe s prebivalištem na području Pirovca, dvije osobe s prebivalištem na području Knina te jedna osoba s područja Vodica. 

Također, zaražene su i dvije osobe koje trenutno borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje, kao i jedna osoba koja ima prebivalište u Šibeniku, a boravi u drugoj županiji gdje se i zarazila.
Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije. 18 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 166 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 79 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 250 osoba.


Natječaj za popunjavanje radnog mjesta