Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju novozaražene: U Zagrebu 461 novi slučaj, virus ušao u sedam domova

['koronavirus']

KARLOVAČKA 

U nedjelju je u evidenciju oboljelih od covida-19 u Karlovačkoj županiji upisano 66 novih slučajeva zaraze, a četiri su osobe umrle, tri u karlovačkoj i jedna u ogulinskoj bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Karlovcu su umrle dvije žene u dobi od 83 i 86 godina i muškarac od 80 godina, a u Ogulinu jedan 90-godišnjak.

BRODSKO-POSAVSKA I POŽEŠKO-SLAVONSKA

Prema podacima županijskih stožera civilne zaštite, u nedjelju je je u Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno 89 novih slučajeva zaraze koronoavirusom, a 23 u Požeško-slavonskoj. 

Trenutno je na koronavirus pozitivno 706 osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji, 56 osoba je hospitalizirano u slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici. Četiri osobe pri liječenju trebaju potporu respiratora.

Preventivne mjere samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćaju ukupno 1.744 osobe, 78 više nego u subotu.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je izvijestio o 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutno je 191 osoba pozitivna na koronavirus, a 18 je pod nadzorom liječnika u bolnici.

GRAD ZAGREB

Broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 461 u posljednja 24 sata.

Od 347 obrađenih pozitivnih osoba, njih 98 je zasad negativne epidemiološke anamneze, a 126 su kontakti COVID pozitivnih osoba, tri su doputovale iz BiH, Srbije i Rusije. Dvadeset i jedna osoba je štićenik/djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika, tri zdravstvena i jednog nezdravstvenog djelatnika. Jedan je korisnik preminuo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 14 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 121 učenika osnovnih te 248 učenika srednjih škola.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju.

Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Zrinski Topolovac. U samoizolaciji su 794 osobe.

U protekla 24 sata umrle su dvije osobe s koronavirusom. 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 54 osobe su izliječene, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je dvadeset osoba iz Dubrovnika, šest iz Orebića, po pet iz Vela Luke, Konavala i Župe dubrovačke, po jedna iz Smokvice i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji. 

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 52 osobe. 

ZAGREBAČKA 

U Zagrebačkoj županiji tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U odnosu na podatke od jučer, ozdravilo je 11 osoba. Trenutno su aktivna 2424 slučaja.

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole. U jednom domu za starije sa šireg jaskanskog područja pozitivno je 11 štićenika, a epidemiološka obrada je u tijeku.

ISTARSKA

Novih 76 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri tijekom protekla 24 sata, a u pulskoj bolnici umro je 75-godišnji muškarac, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 536 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 76 novozaraženih osoba s područja županije. Za 58 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u osam slučajeva epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to tri osobe iz Slovenije, dvije iz Slavonije te po jednu iz Zagreba, Rijeke i Italije", naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je da se u epidemiološkoj obradi nalaze deset  osoba.

U pulskoj Općoj bolnici u subotu je umrla jedna osoba oboljela od covida-19. Riječ je o 75- godišnjaku iz Umaga sa značajnim kroničnim bolestima. 

OSJEČKO-BARANJSKA 

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađena su ukupno 604 uzoraka, od kojih je 227 pozitivno na koronavirus. 

Osijek i osječka prigradska naselja broje 107 novopozitivnih, Našice 20, Donji Miholjac i Đakovo po 17, Valpovo 16, Belišće šest i Beli Manastir četiri. 

Na području općine Čepin je osam novopozitivnih, Darde šest, Đurđenovca pet i Podgorača četiri. Po dvije novopozitivne osobe bilježimo u općinama Magadenovac, Gorjani, Kneževi Vinogradi i Petrijevci, a po jednu u Antunovcu, Bilju, Marijancima, Bizovcu, Erdutu, Ernestinovu, Viškovcima, Trnavi i Punitovcima. 

Na bolničkom liječenju nalazi se 160 osoba; 28 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 132 u KBC-u Osijek od kojih su 22 oboljele osobe na respiratoru. 

Tijekom posljednjih 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus. Obje u KBC-u Osijek, muška osoba iz Čepina, 1959. godište i muška osoba iz Belog Manastira, 1964. godište, a uz COVID-19, imale su i druge komorbiditete. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 4878 osoba. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U posljednja 24 sata je 129 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (26 osoba iz Vinkovaca, 22 iz Vukovara, 11 iz Županje, 8 iz Ivankova, 4 iz Nuštra, 4 iz Otoka, 4 iz Vođinaca, 3 iz Iloka, 3 iz Jarmine, 3 iz Komletinaca, 3 iz Bobote, 3 iz Bogdanovaca,  3 iz Starih Jankovaca, 2 iz Bošnjaka, 2 iz Bršadina, 2 iz Babine Grede, 2 iz Cerne, 2 iz Đeletovaca, 2 iz Ostrova, 2 iz Rokovaca, 1 iz Antina, 1 iz Berka, 1 iz Bokšića, 1 iz Borova, 1 iz Cerića, 1 iz Čakovaca, 1 iz Drenovaca, 1 iz Gradišta, 1 iz Ilače, 1 iz Marinaca, 1 iz Račinovaca, 1 iz Sotina, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Svinjarevaca, 1 iz Šiškovaca, 1 iz Tordinaca, 1 iz Tovarnika i 1 iz Trpinje).

Preminule su tri osobe. Trenutno je u županiji 53 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 266 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 19335. U samoizolaciji na području županije je 885 osoba.  

PRIMORSKO-GORANSKA

U Primorsko-goranskoj županiji evidentirane su 173 novozaražene osobe, a 194 ih je ozdravilo. U posljednja 24 sata testirano je 580 osoba.

Prema riječima ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimira Mićovića, broj aktivnih slučajeva u PGŽ u zadnjih nekoliko dana stagnira, odnosno lagano pada.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako u toj županiji imaju 69 novih slučajeva.

“Nakon općoj populaciji potvrđeno 68 novih slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 309 slučajeva bolesti COVID-19, 33 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 17 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba  s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti COVID-19”, poručuju iz tog stožera.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata potvrđeno 56 novozaraženih osoba koronavirusom, a najviše ih je s kutinskog područja.

Kako je priopćeno iz Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o 31 osobi s područja Kutine, 13 osoba s područja Siska, a četiri osobe s područja grada Popovače. Po dvije osobe su  područja  Petrinje, Novske i općine Velika Ludina, te po jednoj osobi s područja Gline i Jasenovca.